Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Ti küldtétek
[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

2009.08.12. 20:26 Idézet

Narancsos csirkemell

Hozzávalók: 1 csésze 100 % -os narancslé,1 evőkanál narancshéj,1/2 teáskanál szerecsendió,1/2 teáskanál currypor,só,bors,személyenként 2 szelet hús.

A narancslében elkeverjük a fűszereket,majd beletesszük a csirkemelleket és 2-3 órán keresztül pácoljuk.

Olajon megsütjük,ráöntjük a páclevet,hozzáadunk 3-4 evőkanál húslét amiben simára kevertünk 2 teáskanál lisztet.

Nagyon finom,pikáns étel


2009.08.12. 20:18 Idézet

Mustáros-tejfölös hús

Hozzávalók: 1/2 liter tejföl,fokhagyma ízlés szerint,2-3 evőkanál mustár,só,bors,fejenként 2 szelet csirke vagy pulykamell.

A tejfölbe belekeverjük a mustárt,reszelt fokhagymát,sót,borsot. Belemártjuk a hús szeleteket,tepsibe tesszük,ráöntjük a maradék fűszeres tejfölt,lefedjük és 180-200 fokon megsütjük.

 


2009.08.12. 19:00 Idézet

Csirkebomb sajtmártással

Csirkét sózzuk,borsozzuk,majorannázzuk majd tepsibe rakjuk.

Hagymát,fokhagymát,paprikát és paradicsomot karikázunk rá,lefedjük és 200 fokon megsütjük.

Sajtmártás: 10 dkg margarin,10 dkg liszt,1/2 liter forró tej,20 dkg sajt,só,bors,szerecsendió

A margarinból,lisztből rántást készítünk,majd felöntjük a forró  tejjel és kiforraljuk. Levesszük a tűzről , ízesítjük,hozzáadjuk a reszelt sajtot.

Ha a husi kész körettel,sajtmártással tálaljuk.

Fini


2009.08.11. 21:21 Idézet

Diós kifli

Hozzávalók: 60 dkg liszt,20 dkg zsír,20 dkg porcukor,20 dkg dió,2 tojássárgája,1/2 cs. sütőpor

Az anyagokat összegyúrjuk,fél órát pihentetjük.

Hengereket sodrunk,majd kifliket formázunk belőle. 200 fokon megsütjük.

Még melegen megforgathatjuk vaníliás porcukorban,vagy ha kihűlt a kifli végeit csokiba márthatjuk.

Finom,porhanyósaprósüti


2009.08.11. 20:40 Idézet

Angol citromos

Hozzávalók:

2 egész tojás,15 dkg margarin,20 dkg liszt,20 dkg cukor,1 citrom reszelt héja,4 evőkanál tej,1/2 cs. sütőpor.

1 citrom leve,3 evőkanál porcukor

Tojást,cukrot,citromhéját,a lágy margarint habosra keverjük,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.

Papírral bélelt tepsibe öntjük,200 fokon sütjük. Igen hamar sül!

Közben a citrom levéből és a porcukorból szirupot főzünk és a kisült,forró sütire kanalazzuk

Ez egy kisebb tepsi méretű adag( kb. 28x20 ) Én mindig duplát sütök,mert imádja a családom!

Készítettem már naranccsal is,úgy is nagyon finom


2009.08.11. 20:29 Idézet

Ecetes sós süti

Hozzávalók: 70 dkg liszt,5 mokkáskanál só, 2 csomag margarin, 1.5 dl víz, 2 evőkanál ecet 10 %-os!

Mindent összegyúrunk,lehetőség szerint egy éjszakára hűtőbe tesszük,de minimum két órát.

Kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra,különböző formára szaggatjuk,vágjuk. Megkenjük tojssal,megszórjuk sajttal,szezámmaggal,köménymaggal.mákkal stb.

200 fokos sütőben sütjük.

Nagyon finom,omlós nasi


2009.08.11. 20:23 Idézet

Hókenyér ( sütés nélkül )

Hozzávalók: 25dkg margarin,25 dkg porcukor,3 evőkanál liszt,3 evőkanál kókuszreszelék,1 egész tojás,25 dkg háztartási keksz             darabokra törve.

Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a margarint,belekeverjük a porcukrot,a liszttel elkevert kókuszt,az egész tojást.Jól kikeverjük és hozzáadjuk a kekszet. Átforgatjuk,majd folpackkal bélelt őzgerinc formába tesszük. Ha kihűlt hűtőbe rakjuk és jól megdermesztjük.

 

 


2009.08.11. 20:06 Idézet

Fűszeres csirke

Lisztbe belekeverünk sót,borsot,reszelt fokhagymát,pirospaprikát.

Beleforgatjuk a csirke darabokat és tepsibe tesszük. Megrakjuk hagymakarikákkal,megszórjuk reszelt sajttal.

Tetejét meglocsoljuk olajjal kevert tejföllel. Lefedjül és megsütjük.

Nincsenek konkrét mennyiségek megadva,mert mindenki annyit készít, amekkora a családja  kapacitása


2009.08.11. 19:12 Idézet

Csirkemell őzgerinc formában

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell,20 dkg sajt,2 egész tojás,2x20 dkg bacon,4 evőkanál tejföl,4 evőkanál liszt,só,bors.

Elkészítés: a húst felkockázzuk,besózzuk. A tejfölt,lisztet,tojást,sót,borsot és 15dkg sajtot összekeverjük,majd beletesszük a húst és átforgatjuk. 

A formákat megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük a szalonnával( keresztbe). Beleöntjük a húsos masszát és betakarjuk a szalonnával. Megkenjük egy kis tejföllel és rászórjuk a sajtot.

180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. Ha kész ráborítjuk egy tepsire és pár percre visszatoljuk a sütőbe,hogy a szalonna megpiruljon.

Melegen,hidegen egyaránt nagyon finom

Van fényképem is,de nem tudtam  feltölteni sajnos 


2009.08.10. 20:36 Idézet
Zebratorta

 

 Lőrinz Lászlóné

Felmerült az igény a Zebratortára, hát gyorsan leírom ezt a receptet is. Igazából egy nagyon régi és nagyon egyszerű, kalácsszerű süteményről van szó, ne ijedjetek meg a mintától:) 

Hozzávalók: 38 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 5 tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor (nem cukrozott!), 2,5 dl olaj, 1,25 dl langyos víz, egy csipet só. 

A cukorot és a vaníliáscukrot és a tojássárgákkal elkeverem, azután mehet bele a víz, majd az olaj is. A lisztben elkeverem a sütőport, és apránként ezt is hozzáadagolom, állandó kevrés mellett. Végül mehet bele a csipetnyi sóval keményre vert tojásfehérje is. Persze csak óvatosan, nehogy összetörjön! Azután kettöntöm a masszát, és az egyik felébe elkeverem a kakaóport. Egy lecsatolhatós oldalú tésztaformát kibélelek sütőpapírral, és elkezdem belekanalazni a tésztát. Két evőkanál fehér, arra két kanál kakaós, nem kell vele ügyködni, szétterül és megzebrásodik magától. 160C fokra előmelegített sütőben 45 percet sütöm, és már csak díszíteni kell!

 


2009.06.01. 19:50 Idézet

Kőrine Ibolya (sajátkészítésű  hidegtál) 2009.05.


2009.05.23. 14:05 Idézet

faciendum@tvn

Aimás palacsinta

* 3 kisebb méretű, savanykás alma (lereszelve összesen kb. 200 g)
* 2 tojás
* 200 g liszt
* 5 dl tej
* 50 g olvasztott vaj
* 2 ek kristálycukor
* csipet só

sütéshez
* 1-2 ek olaj

tálaláshoz
* fahéj
* porcukor

1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
2. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát.
3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
4. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
5. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.)
6. Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)


2009.05.19. 15:34 Idézet

Mézes aszalt bonbon

 László Krisztina (network)

Könnyű, gyors desszert mézimádóknak és az aszalt gyümölcsök kedvelőinek!

Hozzávalók: 10 dkg aszaltszilva, 10 dkg aszalt sárgabarack (de lehet bármilyen más aszalt gyümölcs is), 80 dkg méz, 6 dkg szeletelt mandula, 6 dkg dió, egy-két csipet fahéj, egy kevés reszelt citromhéj, vaj.

A mandulát és az összeaprított diót kevés vajon megpirítom. Az aszalt gyümölcsöket a magkeverék felével, a citromhéjjal, a fahéjjal és a mézzel turmixgépben krémesítem, azután vizes kézzel golyókat formázok belőle. Meghengergetem a maradék magban, egy órácskát a hűtőben pihentetem, és már készen is van!

network.hu

2009.05.19. 15:22 Idézet

Kismackó:       

Póréhagymás, sonkás galuska Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók: 7 tojás, 50 dkg liszt, 2 bögre víz,  só, 30 dkg füstölt, főtt sonka vagy tarja, 5 dkg vaj, 1 szép szál póréhagyma, 1 darabka sajt.

A vajat egy nagy és mély serpenyő aljába teszem, és a karikára vágott póréhagymát megfonnyasztom rajta, majd az edényemet lehúzom a tűzről. A sonkát kockacukornyi darabokra metélem, és a hagymára teszem.

Egy tálba három tojást ütök, alaposan felhabosítom, egy kis sót adok hozzá, majd a lisztet és a vizet. Ha minden rendben, akkor kellő sűrűségű nokedlitésztát kapok a végén.

Vizet forralok, sót hintek bele. Nokedliszaggatón keresztül apránként a forrongó vízbe eresztem a tésztám. Várok, amíg feljön, leszűröm, és a sonkás póréhagymára teszem. Kicsit átkeverem, majd újabb adag tésztát készítek. Mikor elfogy a tészta, akkor újra tűzre teszem a tálat, a tésztára ráütöm a maradék tojásokat, az egészet alaposan átforgatom, és még egy-két percig főzöm.

Tálaláskor egy kevés sajttal megszórom. Fejes saláta javasolt mellé.


2009.05.16. 22:08 Idézet

Pné Veronikától (TVN)

Kacsasütés képekben!

 

 


2008.12.24. 20:09 Idézet

Gyors süti

3 egész tojást 1 tejfölös pohár cukorral felverni. Ebbe belekeverni 1 pohár tejfölt, 2 tejfölös pohár lisztet, 1 csomag sütőport, 1 csomag vanilliás cukrot, 1/2 tejfölös pohár olajat. Ezt kivajazott lisztes tepsibe önteni, majd lekvárt belepötyögtetni. Esetleg meggyet vagy csokidarabokat beleszórni. Diót is szórhatsz bele, de akkor a tésztához keverj egy kis darált diót és egy picivel kevesebb lisztet. Gyorsan kész van és finom.


2008.12.24. 20:06 Idézet

Habos háztető

A tésztához: 5 tojás, 5 kanál cukor, 5 kanál liszt, egy fél sütőpor.

A krémhez: 40 dkg porcukor, fél citrom leve, 20 dkg vaj, két fél marék darált dió, egy kanál rum, 15 dkg darált keksz.

Elkészítés:

Öt tojásból piskótát készítünk.

A következő krémet tesszük rá: 20 dkg porcukrot, fél citrom levével és 10 dkg vajjal kikeverünk, és a kihűlt tésztára tesszük. 10 dkg vaj, 20 dkg porcukrot kikeverünk, 15 dkg darált kekszet, két fél marék darált diót, egy kanál rumot adunk hozzá. A tészta tetejére kenjük.


2008.12.24. 20:03 Idézet

Bögrés süti

1 bögre liszt 2 tojás 1 bögre olaj 1 bögre tej 1 csomag sütőpor 1 bögre kakaópor

a tojást széttválasztjuk  sárgáját össze keverjük a lisztel olajjal a tejjel a sütőporral és a kakaóporral.a fehérjét kemény habbá verjük és óvatösan öszekeverjük az előbb összekevertekkel.ezt enyhén kivajazött tepsibe öntjük és 30-40 percig sütjük.

lehet beletenni meggyet,diót, kókuszt,ezt 1-2 bögrével vagy ahogy szeretnék a sütit kakaópor nélkül is lehet csinálni.

jóétvágyat kivánok hozzá! egyszeű és finom sütemény. 


2008.12.20. 19:21 Idézet
Ananászbundás csirkemell
-2 nagyobb csirkemell
-40 dkg konzervananász
-1 közepes fej vöröshagyma
-4 evőkanál vaj
-3 dl tejföl
-1 csokor petrezselem
-4 tojássárgája
-só,őrölt bors
-3-4 evőkanál zsemlemorzsa
A mandulás golyóhoz:
-60 dkg burgonya
-só
-2 tojás
-15-20 dkg liszt
-4 evőkanál szeletelt mandula
A sütéshez:
-olaj

A csierkemellet lebőrözzük, húsát a csontról lefejtjük, sóval, borssal bedörzsoljük. A megolvasztott vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát.
 
A tűzről levéve hozzáadjuk a nagyon apróra vagdalt ananászt, a tejfölt, a tojássárgákat. Megsózzük, őrölt borssal és felaprított petrezselemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy képlékeny masszává váljon.
 
A csirkemelleket kevés olajon hirtelen átsütjük, azután olajjal kikent tepsibe fektetjük. Az ananászos masszával beborítjuk őket, a masszát kicsit rá is nyomkodjuk. Előmelegített sűtőben 220 C fokonon 30-35 perc alatt megsütjük.
 
Amig sül, elkészítjük a mandulás golyókat. Ehhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztitjuk és még melegen összetörjük. Beleütjük a tojást, megsózzuk és kevés liszttel rugalmas tésztává gyúrjuk.
 
Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, amelyeket előbb szeletelt mandulában meghempergetve bő, forró olajban aranybarnára sütünk. Az olajból kiemelve lecsepegtetjük és az ananászbundás hússal együtt tálaljuk. Külön tálkában ananászbefőttet is kínáljunk mellé!

 

Csulika/Őszirózsa


2008.12.20. 19:19 Idézet
Túrótorta linzer alapon
 
Hozzávalók:
tészta:
-35 dkg liszt,
-2 tojás sárgája
-1 cs. sütőpor,
- 1 dl tejföl
-10 dkg cukor,
-20 dkg margarin
Ezeket összegyúrom, 2 adag lesz belőle a felét lefagyasztom, jó lesz legközelebb.
 
Túrókrém: 4 tojás sárgája,
 1 cs. vaniliás cukor
-1 cs. vaniliás pudunkpor /főzős/
-1/2 l tej
-50 dkg túró
-16 dkg porcukor
Gépi habverővel mindent összekeverek. Teljesen folyik, de ilyennek kell lennie !!
Kivajazni egy kapcsos tortaformát, megszorni liszttel. A fél adag tésztát belesimitani, ráöntjük a túrós krémet és kb 1 órát sütjük közepes lángon /160 fok/
6 tojás fehérjét kemény habbá verni, majd 10 dkg porcukrot hozzáadni, azzal is verni. Rásimitjuk a már megsült torta tetejére és 5 percre visszatolni a sütőbe. A formában hagyjuk kihülni.


Csulika/Őszirózsa


[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?