Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Ti küldtétek
[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

2009.09.15. 21:42 Idézet

Nyári gyümölcssaláta /Nagyon finom/

Sárgadinnyét, földiepret, kiwit apró kockákra vágok. Hozzá adok 2-3 evőkanál mézet, összekeverem és a tetejére piritott mandula szeletkékel megszórom.  Hűtőben érlelem felszolgáláig kb. 1-2 órát. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető!


2009.09.01. 21:10 Idézet

2009.08.17 10:27
Tramitarita

Diós kosárka

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 cs.vaníliáscukor, 1 cs. sütőpor, 4 tojássárgája, 4 evőkanál édes tej, dió-( a mennyisége attól függ,hogy mennyit vesz fel a hab,hogy jól formázható legyen a massza)sárgabarack lekvár

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk,majd nyújtjuk,kerek formára szaggatjuk és olajjal kikent formákba nyomkodjuk. Masszához felverjük a tojásfehérjét kemény habbá,teszünk bele ízlés szerint cukrot,majd a diót. A formák aljára kiskanálnyi lekvárt rakunk és rá a diós massza. Ezután 200 fokon megsütjük.Ha kicsit meghűlt kivesszük a formából. Nagyon finom omlós a tésztája. Én ebből a tésztából készítem el a  gyümölcskosárnak is a formát.


2009.08.19. 17:02 Idézet

Szalonnás pogi

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg darált bacon szalonna, 5 dkg margarin, 15 dkg főtt-tört burgonya, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő,pici cukor,só,reszelt sajt

A lisztet elkeverjük a krumplival,sóval,a cukros tejben felfuttatott élesztővel,majd jól összegyúrjuk.A darált szalonnát kikeverjük a margarinnal. Tésztát nyújtjuk,rákenjük a margarinos szalonnát és hajtogatjuk 3x,  minimum 10 perces pihentetésekkel.  Majd nyújtjuk,szaggatjuk,megkenjük tojással,megszórjuk sajttal,kelesztjük és 200 C fokon sütjük.


2009.08.17. 10:14 Idézet

Linzer

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 18 dkg zsír, 2 tojássárgája,1 cs. sütőpor, tejföl

Mindent tálba teszünk és annyi tejföllel gyúrjuk össze,hogy könnyen nújtható tésztát kapjunk.fél órát pihentetjü a tésztát,majd kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra( de ki hogy szereti! ) majd szaggatjuk és megsütjük 200 fokon.Nem kell nagyon megsütni! A linzerek tetejét meg lehet szórni vagdalt diós-kristálycukros szórattal,csak ekőtte meg kell kenni tojással. Így jó ízhatást érünk el.Ha megsültek,kihűltek ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk.Másnapra megpuhul. Lehet többféle variációt alkalmazni a formákra

 


2009.08.15. 19:57 Idézet

2009.08.15 16:13
Tramitarita

„Erdélyi karamell szelet"

Hozzávalók: 3x3 tojásból piskótalap- - 3 tojás, 6 dkg cukor, 7 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor.

A fehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a tojássárgával kikevert cukrot, majd a sütőporos lisztet és megsütjük.

Krém: 3 tojássárgája, 2 cs. vaníliás puding, 6 dl tej, 25 dkg porcukor, 1 margarin.

Tojássárgáját kikeverjük a pudinggal és 2 dl tejjel, a többi tejet feltesszük forrniés ha felforrt belekeverjük a pudingos masszát. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert porcukros margarint.

40 dkg cukorból karamelt készítünk és két piskótalapot bevonunk vele. Ha meghűltek a lapok megkenjük a krémmel,megint egy karamellás lap és megint krém.

Tetejére 3 tojásfehérjéből és 25 dkg cukorból habot készítünk gőz felett. Ezt a habot a felső piskótára kenjük, megszórjuk csokireszelékkel.


2009.08.15. 16:37 Idézet

Isler ( nagyon finom )

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg dió, 30 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó,2 evőkanál rum,

1 evőkanál tejföl vagy kevés tej,hogy jól összeálljon a tészta.

Összedolgozzuk a hozzávalókat, majd 1 órát pihentetjük a hűtőben. Kinyújtjuk,a vastagsága attól függ,

hogy mekkora szaggatóval dolgozunk. nem kell nagyon vastagra hagyni a tésztát,mert megnő,

sütés közben. 200 fokon sütjük,nem kell kiszárítani.Ha kisült,kihűlt tetszés szerinti lekvárral

összeragasztjuk,majd bevonjuk csokival.

Másnapra megpuhul.Nagyon finom és omlós


2009.08.15. 16:25 Idézet

Őszibarack

Tészta: 80 dkg liszt, 2 dl tej, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 tojássárgája,

20 dkg zsír, 30 dkg porcukor

Krém:  a kikapart tészta, 2 dl tej, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg margarin,rum,porcukor.

Bevonáshoz: 1 mandula aroma,1 vérnarancs aroma, kristálycukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és gombócokat formázunk,diónyi nagyságúakat

majd megsütjük 180 fokon. Nagyon megsütni nem szabad,

mert nehéz lesz kikaparni a közepét. Tehát minden egyes gombócnak

kikaparjuk kiskanállal a belsejét.

Ehhez a maradék tésztához hozzáadjuk a rumot,tejet,habosított margarint,

kakaót,és ízlés szerint porcukrot. Ezzel a krémmel megtöltjük a golyókat és

összeragasztjuk őket.

Minden barackot megkenünk mandula illetve vérnarancs aromával. Egyik fele zöld,

a másik piros lesz. ha bekentük beleforgatjuk kristálycukorba.

Nagyon finom


2009.08.15. 15:59 Idézet

      és húsvétra is szép díszeket lehet készíteni a mézes tésztából


2009.08.15. 15:57 Idézet

Mézespuszedli

Hozzávalók: 75 dkg liszt, 1cs. mézesfűszerkeverék, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz,

5 dkg zsír, 4 tojássárgája, 4 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál szódabikarbóna

Máz: 4 tojásfehérje, 50 dkg porcukor

A tésztához a hozzávalókat öszegyúrjuk. Kinyújtjuk fél centis vastagságúra,szaggatjuk

és 200 fokon sütjük.Vigyázz,gyorsan sül.

Ha kihűlt mázba forgatjuk és megszárítjuk.

A mázhoz a tojásfehérjét habosra keverjük( nem verjük! ) a porcukorral.

 

Én ebből a tésztából szoktam különböző ajándékokat és díszeket készíteni karácsonyra.


2009.08.15. 13:05 Idézet

  ez pedig a csikemell őzgerinc formában


2009.08.15. 13:01 Idézet

          és a 3 bit szelet is


2009.08.15. 12:59 Idézet

        most jobban látható a zserbóm


2009.08.15. 12:53 Idézet

Zserbó

Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő felfuttatva pici tejben, 1 egész tojás, 2 tojásárgája, 2-3 evőkanál tejföl.

A töltelék: 30-40 dkg dió, cukor ízlés szerint,citrom reszelt héja,sárgabarack lekvár.

A tésztához mindent egy tálba teszünk és rugalmas állagú anyaggá gyúrjuk majd 4 részre osztjuk.

A töltelékhez szárazon összekeverjük a diót,cukrot,citromhéját.

Az első tésztát kinyújtjuk a tepsi nagyságának megfelelően,megkenjük a lekvárral és megszrjuk a dióval. Ezt addig csináljuk míg a tészta elfogy. tetejét megszúrkáljuk és jó fél órát kelesztjük.

Ha megkelt 200 fokon megsütjük.Kihűlés után csokival bevonhatjuk

.


2009.08.15. 12:41 Idézet

3 bit szelet

Hozzávalók a tésztához: 5 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 15 dkg dió, 4 evőkanál liszt, 1 cs. sütőpor

Krém: 5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 2 cs. vaníliáspuding, 1 evőkanál zselatin, 7 dl tej,1 margarin, kávé,tejszínhab

A tésztához kemény habbá verjük a fehérjét, hozzáadjuk a cukrot, majd a dió-lisztes-sütőporos

keveréket. 200 fokon megsütjük.

A krémhez felteszünk 6 dl tejet forrni,kikeverjük a tojássárgáját a cukorral,pudinggal,a deci tejjel

és 1/2 deci vízben feloldjuk a zselatint. Ha  a tej forr belekeverjük a pudingos masszát és befőzzük,majd a

zselatint is hozzákeverjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert margarint.

A tésztára rákenjük a krém felét a maradékba pedig kakaóport keverünk.

A kekszet beleforgatku a kávéba és megpakoljuk vele a krémet. A kakaós krémet pedig rákenjük a kekszre.

.

  Tetejét tejszínhabbal bevonjuk és csokival díszítjük


2009.08.14. 09:08 Idézet

Avramucz Györgyné

Fokhagymás csirkemell\r\n1 kg csirkemellet szeletekre vágok, megsózom,
zúzott fokhagymával jól\r\nbekenem és egy órát állni hagyom. Utána lisztbe
forgatom, majd tojásba és\r\nvégül reszelt sajtba. Ezt tepsibe rakom és
leöntöm fél liter\r\nfőzőtejszinnel. Addig sütöm, amíg a tejszin teljesen
szilárd lesz. Rizzsel\r\ntálalom. Nagyon finom.


2009.08.12. 21:02 Idézet

Gyümölcskenyér ( azonnal ehető )

Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 5 egész tojás, 25 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 20-30 dkg gyümölcs ( vagdalt dió, csoki, naracshéj, citromhéj,mandula, aszalt gyümik )

A margarint habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a gyümölcsöket. 200 fokon sütjük.

A gyümölcsöket,magokat rummal meglocsolom,majd egy kis liszttel megszórom és úgy keverem a tésztához óvatosan fakanállal.


2009.08.12. 20:54 Idézet

Grillázs

Hozzávalók: 2x 13 dkg cukor, 13 dkg dió, 13 dkg margarin, 3 tojássárgája, nápolyilap

13 dkg cukrot megpirítunk, hozzáadunk 13 dkg diót. Meghűl, akkor összetörjük.

Gőz fölött a 13 dkg margarint, a 3 tojássárgáját és a 13 dkg cukrot sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a grillázst és két nápolyilap közé töltjük, majd lenyomatjuk. Vékony kis szeleteket vágunk belőle. 


2009.08.12. 20:48 Idézet

Bögrés-mákos

Hozzávalók: 10 dkg margarin,1 bögre cukor, 2 egész tojás, 1 bögre liszt, 2 cs.sütőpor, 1 bögre mák, 1 bögre tej.

A margarint a cukorral,tojással habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet,majd a sütőporos-mákos-lisztes keveréket.

Tepsibe öntjük és 180-200 fokon megsütjük


2009.08.12. 20:44 Idézet

Gyors meggyes

Hozzávalók: 1pohár tejföl,1/2 pohár olaj,3/4 pohár cukor,2 egész tojás,1 cs. sütőpor,2 pohár liszt,meggy

A tejfölt, cukrot, olajat, tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és tepsibe öntjük. Megszórjuk meggyel és 200 fokon megsütjük.  

Gyors,finom sütemény.


2009.08.12. 20:37 Idézet

Kókuszos zserbó

Hozzávalók: 50 dkg liszt,1 cs.sütőpor,35 dkg margarin,2 tojássárgája,10 dkg porcukor,3 evőkanál kakaó,tej

Töltelék: 7 tojás fehérje,30 dkg cukor,20 dkg kókuszreszelék,sárgabaracklekvár

A tészta hozzávalóit annyi tejjel összedolgozzuk,hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk. Ebből három lapot sütünk. 

A krémhez kemény habbá verjük a tojásfehérjét,hozzáadjuk a cukrot ezzel szép fényesre verjük,majd a kókuszt is beleforgatjuk .okimázzal bevonjuk

A lapokat megkenjük a lekvárral,majd a kókuszos krémmel, a tetejét csokimázzal bevonjuk,majd másnap szeleteljük.

 


[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen