Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Mit főzzünk ma?
[140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

2010.03.22. 19:41 Idézet

Orosz hússaláta

 

Hozzávalók:

4 dl tejföl

3 evőkanál majonéz

3 evőkanál mustár

6 db tojás

10 dkg ecetes uborka

1 kis fej hagyma

3 db alma

5 db közepes nagyságú krumpli

10 dkg csirkemellsonka

1/2 kávéskanál őrölt bors

1 teáskanál só

A krumplit, a tojásokat jól megmossuk és megfőzzük.A sonkát és a meghámozott almát apró kockákra daraboljuk. a hagymát megtisztítjuk és lereszeljük, az uborkát karikákra vágjuk. A megfőtt tojásokat megtisztítjuk a fehérjét kis kockákra vágjuk, a sárgáját összekeverjük a tejföllel, majonézzel, mustárral, sóval borssal és a hagymával. Ebbe az öntetbe beletesszük az uborkát, az almát, a sonkát, a megtisztított, felkockázott krumplit és a tojások fehérjét.

 

 


2010.03.22. 19:32 Idézet

Csirkemelltekercs

 

Hozzávalók:

85 dkg csirkemellfilé

20 dkg sonka

20 dkg trappista sajt

1 evőkanál só

1 kávéskanál őrölt bors

2 db tojás

5 dkg zsemlemorzsa

4 dkg liszt

8 db hústű

1 l étolaj

A csirkemellet kettévágjuk, jól kiklopfoljuk. 4 nagy szelet húst kapunk. Megszórjuk mindkét oldalát sóval és őrölt borssal.

A sonkát és a sajtot vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk.

A húsra először rárakjuk a sonka, majd sajtcsíkokat, feltekerjük és hústűvel a két végét megtűzzük.

Lisztbe, felvert tojásba(melybe kevés sót szórunk) és zsemlemorzsába forgatjuk a tekercseket. A hűtőben egy fél órát állni hagyjuk, hogy a panír jól rátapadjon és ne jöjjön le sütés közben.

Az olajat felmelegítjük és a hústekercseket beletesszük. Az első oldalt lefedve sütjük majd 5 perc múlva levesszük a fedőt és a húsokat emgfordítjuk és újabb 5 percig sütjük. Majd papírtörlővel letakart tányérra szedjük hogy a felesleges olajat felszívja.

Ha kihűlt, kiszedjük a hústűket és éles késsel ferdén felszeleteljük.


2010.03.08. 20:23 Idézet

Sertéscsülök pékné módra

Hozzávalók:

  • Sertéscsülök 1db/ 2fő
  • Só, bors, egy pici kömény is lehet
  • 4 szem vöröshagyma
  • 5 ek. zsír
  • 1-1.5 kg burgonya
  • 2 csomó petrezselyem levél.
  • Sárga répa, zeller gumó, petrezselyem gyökér, 2-3 szem gomba.
  • Diónyi vaj, 1 kk. paradicsom püré.

Elkészítés:

  1. Tapasztalatból mondom, hogy a csülköt (csülköket) tisztítás után érdemes egy kicsit megfőzni, mert natúr sütőben nem sül át rendesen.
  2. Ha kicsit megfőtt a csülök, akkor sózzuk borsozzuk a húst, ezután  a répa, zeller, gomba, petrezselyemgyökér kombinációt megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk hosszában lapjára és egy szép ágyat képezünk a csülök alá.
  3. Ezután kevés vizet öntünk alá és a csülök tetejére teszünk 2-3 ek zsírt.
  4. Közép meleg sütőben (150 fok) elkezdjük sütni (kb 2.5-3 óra) közben gyakran locsolgatjuk saját levével és néha megfordítjuk.
  5. Mialatt sül a csülök, elkészítjük a körítést. Ez a pékné köret, amely nem áll másból mint krumpliból (kockázva), vöröshagymából (kockázva), finomra darabolt petrezselyem levélből, sóból és borsból. Ezeket a hozzávalókat összekeverjük és a hús végezte előtt mellérakjuk és egy órán át a hússal sütjük (közben forgatva a köretet is. ) Amikor a hús és a köret is kész kiemeljük egy tálba és melegen tartjuk.
  6. Levét leszűrjük és egy darabka vajjal és egy mokkás kanálnyi paradicsompürével mártás sűrűségűre forraljuk. Ezt külön tálaljuk.
  7. A csülköt ízlés szerint gusztusosan tálaljuk (Papírforma szerint ki kéne csontozni majd visszahelyezni a csontra, de szeletelve szerintem gusztusosabb)A körítést mellé (vagy köré) helyezzük el.  Tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat Kívánok!

 


2010.02.28. 13:42 Idézet

Újházi jellegű tyúkhúsleves

Az eredetitől eltérően írom le!

Hozzávalók:

  • A csirkének amije van (ki mit szeret) én alsó felső combból, vagy mellből szoktam csinálni
  • só, bors,
  • 2-3 babérlevél,
  • fél ek. egészbors
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 répa
  • 1-2 petrezselyem gyökér (fehér répa)
  • zeller (vagy levél)
  • 1 csomó petrezselyem
  • fél paradicsom
  • 1 paprika
  • Karfiol (pár rózsa)
  • 3-4 ek zöldborsó
  • 2-3 kisebb szem gomba
  • egy marék cérnametélt (főzési ideje pár perc.)

Ebbe a levesbe ne a legszebb dolgokat tegyük bele, úgyis a végén átszűrjük és a levesből a húson, répán, magán a levén kívül semmi más nem kell a tálalásnál.

Elkészítés:

  1. Megmossuk a csirkehúst hideg vízben. Felrakjuk főni szintén hideg vízben egy jó méretes lábasban mivel kb 5l vízre van szükségünk amiből a végére kb a fele lesz. (tehát ha valaki 10 főre főz akkor szorozza a mennyiséget. Ez az 5 liter víz kb 2 ember 2 szeri étkezésére elegendő)
  2. A borsót, a gombát (megtisztítva), és a karfiol rózsákat enyhén sós vízben feltesszük főni.
  3. Levesünket bezöldségeljük befűszerezzük. A sót fokozatosan adjuk hozzá többszöri kóstolgatásra. A végén még tudjuk fűszerezni ha már majdnem kész a leves.Először sózzunk majd  utána adjuk hozzá a többi fűszert mert a só adja ki az ízeket.
  4. Főzési idő nem olyan sok, enyhén forrjon (inkább gyöngyözzön) kb 1-1.5 óra alatt készre lehet főzni.
  5. Kb fél óra után vegyünk ki a levesből annyi répát, amennyi arányaiban a tálaláshoz kell. Mert a szétfőtt répát nem lehet szépen darabolni.
  6. Ha a levesünk kész, hagyjuk egy picit pihenni, ülepedni.
  7. Fogjunk egy akkora tálalót amekkorába kényelmesen belefér a lé.
  8. Ezután szűrjük át sűrű szűrőn a levet.
  9. A húst lefejthetjük a csontról ha a levesbe tesszük.
  10. Arányosan tegyünk mindenből a levesünkbe.

Jó étvágyat kívánok!

 


2010.02.28. 09:26 Idézet

Gundel palacsinta


Hozzávalók:

A palacsintához:

  • csipet só
  • szódavíz (szénsavas víz is jó)
  • tej
  • liszt (Azért nem írok mennyiséget mert az állag kialakításához látni kell, különböző őrlésű lisztek vannak, de kb 12 ek. az megfelel 40 dkg lisztnek kb.)
  • Pici olaj a sütéshez.

A csokoládémártáshoz:

  • 15dkg (Marika, Katica stb...) táblás tortabevonó
  • 5 dkg kakaópor
  • 3+1 dl=4 dl tej
  • 4 tojás sárgája
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek.  kristálycukor
  • 5g (fél csomag) vaníliás cukor
  • 5cl rum (vagy aroma, vagy ízű)

A diótöltelékhez:

  • 30 dkg (darált dió)
  • 1 citrom
  • 2.5 l tej
  • 5 cl rum
  • 5 g (fél csomag) vaníliás cukor
  • 15 dkg kristály cukor
  • 4 dkg mazsola (kb. 1 púpos ek.)

Történet röviden:

A Gundelek találták ki réges -régen.Kinézet: fele csoki, fele porcukor, ezüst tálcán tálalva 2 db/ fő. Az eredetit háromszögre kell hajtani és sokak tévhitével ellentétben nem kell flambírozni,  (szesszel a vendég előtt égetni) mert azt nem Gundel, hanem égő palacsintának hívják. Lehet csak akkor az nem Gundel. Van egy francia palacsinta amit viszont kell neve: Susette (Zsuzsanna) palacsinta, de ezt majd máskor....

Elkészítés:

Elkészítjük a palacsinta tésztát. A lisztet összekeverjük a tojással, mely egy száraz, semmit mondó egyveleg  lesz. Beletesszük a csipet sót majd öntünk hozzá egy kis tejet. Ezután jól elkeverjük és nyomunk (vagy öntünk) rá egy kis szódát. Állaga kezd kialakulni, elértük lassan a sűrű galuska állagot. jöhet még egy pici tej és ásványvíz is. Fokozatosan kevergetve csomómentesre (egyneművé) varázsoljuk.A végeredmény egy nyers tejszín állagú tészta kell hogy legyen. A lényeg hogy a liszt el legyen dolgozva az összes anyaggal. Ezután egyesével (vagy aki tudja) kettesével kisütjük . Amikor megvannak a palacsinták alufóliával, vagy melegen tartóval tartjuk melegen.

A csokimártás

A csokoládét darabokra törjük, majd 3 dl tejjel felforraljuk. Fogunk egy keverőtálat (habüstöt) felverjük benne a tojások sárgáját és a kristálycukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaóport ( ha van rá mód szitáljuk  át), a lisztet és a maradék (1 dl) tejet. A masszát kevergetve a felforrt tejet sugárban hozzáöntve egyneművé keverjük. Ezután vízfürdőn forrpontig keverjük. (vízfürdő: Egy edényt veszünk amibe a keverőtálunk nem esik bele. Töltünk bele egy kevés vizet és rátesszük a lángra, amint elkezd forrni rátesszük a masszát, vagy éppen amit kell) A rumot csak akkor kell hozzákeverni, amikor ráöntjük a palacsintára a mártást, hogy ne veszítsen jellegéből, ízéből.

A diótöltelék:

A diót megdaráljuk (vagy darált diót veszünk). Egy edénykébe lereszeljük a citrom héját. Megmossuk a mazsolát, majd leszárítjuk (pl szűrőben).A tejet felforraljuk a kristály cukorral, majd beletesszük a mazsolát, a citromhéjat, a diót hozzákeverjük, majd a vaníliás cukrot is. Picit kell főzni, mert mint mindennek a diónak is meg kell főni. Értelem szerűen ezt csak folyamatos keverés mellett lehet végezni a tej miatt, különben leég. ( Ne a legnagyobb lángon végezzük a töltelék elkészítését).

Ha a töltelék elkészült belekenjük a palacsintáinkba majd félbe és még egyszer félbe hajtjuk. Tálalásnál ügyeljünk arra, hogy egy irányba mutassanak a palacsinták és picit fedjék egymást.

Remek desszert.Jó étvágyat kívánok!


2010.02.17. 19:30 Idézet

Spárgával töltött csirkemellfalatok fehérboros mártásban

Hozzávalók:

3 csirkemellfilé

só, bors

36 szál fehér spárga(lehet konzerv is)

fél dl olaj

2,5 dl száraz fehérbor

1,5 dl zöldségleves

1 kiskanál keményítő

2 dl tejszín

1 csokokr petrezselyem

3 citrom

1 kicsi kaliformiai paprika

 

A csirkemellfiléket lapjukkal félbevágjuk, hosszában elfelezzük. Kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A konzervspárga végeit két centi vastagon levágjuk, majd a szeletelt csirkemellekre 3-3 szál spárgát fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, fogpiszkálóval összetűzzük, és forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük.Ezután tepsibe fektetjük, ráöntjük a fehérbor és a zöldségleves felét, majd alfóliával letakarva, 200 fokos sütőben 15-20 percig pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a csikegöngyölegeket a párolóléből, ezután hozzáöntjük a fehérbor és a zöldségleves másik felét is, és felforraljuk. Kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel besűrítjük, és belefőzzük a tejszínt. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd az egyik citrom reszelt héjával és kicsavart levével pikánsra ízesítjük. Tálaláskor a mártást tálba öntjük, és belefektetjük a spárgával töltött csirkefalatokat. A húsokra egy-egy hámozott citromcikket teszünk, és megszórjuk az apró kockákra vágott kaliformiai paprikával.


2010.02.05. 22:39 Idézet

Brokkolikrémleves

Hozzávalók: 500 g brokkoli(lehet mirelit is), 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 leveskocka, fél csomó petrezselyem zöldje, só, 1 evőkanál olaj.

A brokkolit rózsáira szedjük és egy fazékba az olajjal és egy kis vízzel pároljuk. kb 5 perc múlva felengedjük vízzel hogy jól lepje el.Megsózzuk és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. Puhára főzzük. Közben a lisztet elkeverjük egy kanál liszttel és a levesből merítünk bele egy kicsit és megint keverjük hogy csomómentes legyen. Beletesszük a habarást miközben folyamatosan keverjük a levesbe még egyszer felforraljuk és összeturmixoljuk a végén. Így biztosan sima és krémes lesz.

 


2010.01.31. 20:54 Idézet
Hajnalka

Hajnalka féle sonkás tészta

1 csomag spagettit kifőzünk és amikor leszűrtük belekeverünk 1 dl tejfölt 20 dkg gépsonkát és 2 kocka ömlesztett(maci) sajtot. Sózzuk borsozzuk és egy tepsibe önjük a tésztát. Ráreszelünk még trappista sajtot a tetejére és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük amig a sajt elolvad a tészta tetején. Nagyon egyszerű és nagyon finom étel, ajánlom mindenkinek.


2010.01.31. 19:09 Idézet

                     Sajtos csirkemell párolt rizzsel

Hozzávalók: Sajtos csirkemell: 60 dkg filézett csirkemell, 22 dkg trappista sajt, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 3 dl főzőtejszín, 1 teáskanál só, fél teáskanál őrölt bors, Párolt rizs:  30 dkg rizs, 2 evőkanál étolaj, 1 kis csokor petrezselyem, 1 teáskanál só,  1 evőkanál ételízesítő, 1 teáskanál só.

Felhevítjük az olajat és egy lábasba beletesszük a rizst és üvegesre megpirítjuk.Felöntjük 8 dl vízzel beletesszük a sót borsot és az ételízesítőt. Lefedjük. Ha forrni kezd lassú tűzön 15-20 percig pároljuk a vége felé beletesszük az  apróra vágot zöldpetrezselymet. Ha kész levesszük a tűzről és lefedve tartjuk hogy megpuhuljon a rizs. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoluk, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat leütjük felverjük és megsózzuk. A sajtot lereszeljük. A hússzeleteket lisztbe, tojásba ás reszelt sajtba forgatjuk. Tepsibe rakjuk, leöntjük tejszínel. lefóliázzuk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát és megpirítjuk a sajtot a hús tetején. Tipp: A trappista sajt felét füstölt sajttal is helyettesíthetjük. Tehetünk baconszalonnát is a tepsi aljára és a hús közé.    Jó étvágyat!

.

 


2009.12.09. 16:00 Idézet

Szép jó napot mindenkinek!!! Ma egy egyszerű és izletes de gyors és nagyon laktató vacsi képosztás sztrapacska!!

Hozzávalók: Kb.1,5kg burgonya 2db tojás , finom liszt kb 60dkg savanyú káposzta, 40dkg kolozsvári szalonna, 2dcl tejföl.

Elkészités: A burgonyát megtiztitjuk és finomra lereszeljük,majd hozzá adjuk a 2 db tojást ,és kb 60dkg lisztet,ezt az anyagot összekeverjük és galuskának kiszaggatjuk. Akolozsvári szalonnát aprora daraboljuk és megpiritjuk, a savanyú káposztát kicsavarjuk és a szalonna zsirjában

megdinszteljük,amikor kész a kiszaggatott galuskát összekeverjük ! Tálaláskor tejfölell és pár karika zöld csipös paprikával tálaljuk!!!!  Jó étvágyat!!


2009.11.10. 22:48 Idézet

Diós bejgli

Elkészítési idő : 140 perc
 
Hozzávalók 2 csík elkészítéséhez: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 tojás, 3 dkg élesztő, csipet só, ½ dl tej A töltelékhez: 25 dkg cukor, 25 dkg dióbél, fahéj, 8 dkg mazsola, piskóta vagy kekszmorzsa, 1 citrom
Gyúródeszkán összegyúrjuk a lisztet, vajat, porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojás, a tejben feloldott élesztővel és pici sóval tésztát gyúrunk (nem túl keményet). Addig dolgozzuk ki, amíg a gyúródeszkától egy csomóban leválik. Akkor 10 percig pihentetjük. Ezután cipókat formázunk, amennyi a tésztából telik. Nyújtófa segítségével a cipókat elnyújtjuk, és megtöltjük a töltelékkel. Ezután összecsavarjuk. Tojással kétszer megkenjük, és meleg sütőben lassan kisütjük. Nagyon szép, márványos lesz s tekercs, ha egész tojást és két sárgáját egy csészében jól összekeverünk, és egy tollal vagy ecsettel kétszer bekenjük az elkevert tojással, egy órai pihentetés után. A töltelék elkészítése: a cukrot két dl vízzel egy lábosban felfőzzük. Belekeverjük a darált dióbelet, egy kis őrölt fahéjat, tisztított mazsolát, kis reszelt citromhéjat. Teljesen kihűtve kenjük az elnyújtott tésztába. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék nedves, folyós ne legyen, mert így megrepeszti sütés közben a bejglit! Minél szárazabb a töltelék, illetve minél szárazabbra keverjük, annál szebben sül meg a bejgli. Sütés közben a töltelék ismét felhevül, leveses lesz, tehát nem kell attól tartanunk, hogy a töltelék száraz marad, vagy a tészta emiatt nem lesz tökéletes.

2009.11.10. 22:46 Idézet

Párolt csirkemájsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemáj, 10 dkg gomba, 20 dkg vöröshagyma, 15 dkg paradicsompüré, 2 babérlevél, őrölt feketebors, majoránna, cukor, olaj, só, 1 fejes saláta.

A megtisztított, megmosott, felszeletelt csirkemájat lobogó forró vízzel leforrázzuk, leszűrjük majd kihűtjük. A felszeletelt gombát kevés sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és a babérlevelet. Sóval, őrölt borssal, kevés cukorral, majoránnával ízesítjük. Beletesszük a csirkemájat és kevés gombalével átforraljuk. A tűzről levesszük, kivesszük belőle a babérleveleket, majd jól lehűtjük. Tálaláskor egyenletesen elosztva, salátalevelekre helyezzük. A tetejét gombaszeletekkel díszítjük.


2009.11.07. 20:41 Idézet
Lalapapi

Gyors, egyszerű ételek Dödölle vagy krumpligánica

1 kg krumpli 0,5 kg búzaliszt 4 kanál zsír Esetleg 1 fej hagyma is 2 kávéskanál pirospaprika 0,25 liter tejföl Elkészítés Egy kétliteres fazékban a meghámozott krumplit sós vízben feltesszük főzni. Amikor megfőtt, a vizében teljesen apróra törjük. Ekkor állandó kevergetés mellett annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól összeálljon, de még lágy legyen. Sült paprikás hagymát teszünk rá, majd a tányérban tejfellel megöntözzük.

Törött bab (somogyiasan: törött borsó) 0,5 liter fehér vagy tarkabab, 20 dkg búzaliszt, 4-5 kanálzsír, 2 fej vöröshagyma, esetleg babérlevél

Elkészítés A babot hideg vízben feltesszük főni, amikor puha, összetörjük, elkeverjük a liszttel és összefőzzük. Tálaláskor a megsütött hagymás zsírt a tetejére tesszük. A maradékot célszerű kizsírozott tepsiben újramelegíteni és átpirítani. Hasonló módon lehet a lencsét is készíteni.

 


2009.11.07. 20:39 Idézet
Lalapapi

Szennai zsebeshús

Hozzávalók 4 adagra 80 dkg bőrös süldőkaraj 80 dkg burgonya 60 dkg savanyú káposzta 12 dkg gomba 12 dkg füstölt szalonna 20 dkg zsír 1 fej vöröshagyma 12 dkg sertésmáj 1 dl száraz fehérbor 1 tojás só, őrölt bors, fűszerpaprika

Elkészítés: A szalonnát, a májat, a tisztított gombát, a hagymát apróra vágjuk és zsíron összepároljuk, a savanyú káposztát ízlés szerint átmossuk, a felszeletelt hús közepére zsebet vágunk. A tölteléket sóval, borssal fűszerezzük, tojással megkötjük, betöltjük a húsba, megtűzzük, zsírban körbesütjük, borral felengedve puhára pároljuk. Ezután a húsokat kiemeljük, levében pedig megpároljuk a savanyú káposztát. A pirított burgonyát külön készítjük el. A húst ezzel a kétfajta körettel és a pecsenye levével leöntve tálaljuk.

 


2009.11.07. 20:29 Idézet
Lalapapi

Ebben a nyirkös, betgségeket segítő időben, a legfinomabb.

Csipkebogyóleves

Hozzávalók: 25 dkg csipkebogyó, fahéj, citromhéj, bor, tetszés szerint cukor, 2 szelet kalács
Friss, kimagozott, megmosott csipkebogyót vízben a fahéjjal, citromhéjjal és kevés héja nélküli kaláccsal puhára főzünk. Péppé keverjük, szitán áttörjük. Kevés borral és cukorral újból felforraljuk. A csipkebogyólevesnek jó sűrűnek kell lennie. Kétszersülttel tálaljuk.

2009.11.05. 10:40 Idézet

 


2009.11.05. 10:34 Idézet

 


2009.11.01. 20:32 Idézet
Lalalpapi

Brokkolival rakott pulyka erdélyiesen

Hozzávalók: 60 dkg darált pulykamell, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 30 dkg brokkoli, 50 dkg kukoricakonzerv, 2 db tojás, 4 dl tejszín, 15 dkg reszelt sajt, só, őrölt fehérbors, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, frissen vágott snidling (metélőhagyma), reszelt szerecsendió, zsemlemorzsa.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a húst, majd sóval, borssal, snidlinggel, és szerecsendióval ízesítjük. Mikor a hús kezd kifehéredni, felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejszínnel, ízesítjük szerecsendióval és hozzáadjuk a kukoricát és a tojás sárgáját, majd összeforraljuk. Egy jénai tálat olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, ráhalmozunk egy réteg vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd egy réteg tejszínes húst, majd a kukoricát és a brokkolit és ezt így folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben készre sütjük.


2009.10.26. 21:31 Idézet

HÁZI SAJTKÉSZÍTÉS


2009.10.21. 21:07 Idézet

Gomolyatúró készítés

 


[140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?