Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Mit főzzünk ma?
[140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

2008.08.30. 11:53 Idézet

 

Gesztenyés fagyialagút (ma készítem, holnapi fogyasztásra)

Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 25 dkg vanília- vagy meggyfagylalt, 10 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 0,5 dl rum

A vajat a cukorral és a rummal nagyon habosra keverjük, majd apránként a gesztenyemasszát is hozzáadva, addig keverjük tovább, amíg habos, egynemű krém nem lesz belőle. Egy nagyobb őzgerincformát folpack fóliával kibélelünk. Belekenjük a gesztenyekrémet, majd ráhalmozzuk a fagylaltot. Az alját a tenyerünkkel kissé megütögetve, jól összetömörítjük, majd tetejét is befedve, a mélyhűtőbe rakjuk, és csontkeményre fagyasztjuk. Közvetlenül tálalás előtt egy hosszú, keskeny tálra kiborítjuk, és a tetejéről lehúzzuk a fóliát. Forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel vagy tetszés szerint egyéb módon feldíszítjük.
Előkészítési ideje: kb. 40 perc.

2008.08.30. 11:51 Idézet

 

Aranygaluska

Hozzávalók: a tésztához 30 dkg liszt, 2,5 -3 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 tojássárga, 5 dkg margarin, csipetnyi só; a tetejére 10 dkg darált dió, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor.

1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt és felfuttatom. Ezután összedolgozom a liszttel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy lágy (de ne híg) tésztát kapjak. Ezután beledagasztom a margarint, és jól belisztezett tálba teszem a cipóvá formált tésztát. Tetejét is meghintem kevés liszttel, majd tiszta ruhával letakarva, duplájára kelesztem. Közben a darált diót összekeverem a porcukorral, és a felolvasztott margarinnal kikenek egy tepsit. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom a tésztát, és egy kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsákat egymás mellé rakom a tepsiben, majd ha megtelt az edény, diós cukrot szórok rá és meglocsolom olvasztott margarinnal. Ezután ráteszem a következő réteg kiszaggatott tésztát az első sor tetejére, újra rászórok a diós cukorból, és lelocsolom a margarinnal. Addig rakosgatom a tepsibe a tésztát, amíg el nem fogy. A tetejére olvasztott margarin kerül. A tepsit hideg sütőbe tolom, csak ezután gyújtom be a lángot!
Közepes hőfokon 35-40 percig sütöm. Borsodóval kínálom. Az aranygaluska csak frissen jó!

2008.08.23. 11:16 Idézet
Bajor puncs
Hozzávalók személyenként: 1,5 dl vörösbor, 6 dkg cukor, 1/2 db citrom, 1 dl víz.
Elkészítés: Összekeverjük a cukrot a vörösborral és a citrom levével. Hozzáadjuk a vékonyan lehámozott és finomra vágott citromhéjat és a vizet. Kis lángon felforraljuk, leszűrjük és azonnal tálaljuk.

2008.08.23. 11:13 Idézet
Bajor csokis körtetorta
Hozzávalók: 2 hámozott, kockákra vágott körte, 2 dl fahéjas cukorszirup, fél vaníliarúd, 3 evőkanál zselatinpor, 3 dl tej, 4 tojássárgája, 7,5 dkg cukor, 1,5 kávéskanál vaníliaaroma, 1,5 dl körtepálinka, 1 vékony piskótalap, 20 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál kakaó, csokoládéreszelék.
A körtéket a cukorszirupban a kettévágott vaníliarúddal 10 percig főzzük. Kihűtjük, lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe rakjuk. A zselatinlapokat hidegvízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassan hozzáöntjük a felforralt tejet, kicsi lángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A 3 evőkanál, vízben feloldott zselatint a krémhez keverjük, a vaníliát is hozzáadjuk, és kihűtjük, időnként megkeverjük.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A krémhez adjuk a körtéket, a pálinkát, és beleforgatjuk a tejszínt. Olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, és a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük, másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőzben megolvasztjuk, az olajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. Langyosra hűtjük, a krémre öntjük, hogy mindenütt jól befedje. Hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal és kakaóval megszórva kínáljuk.
Amikor a tortát kivesszük a formából, meg kell fordítani, hogy a piskótalap legyen alul, rajta a krém és így vonjuk be a csoki-masszával.

2008.08.23. 11:12 Idézet
Bajor csirkecomb
Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál zsemlemorzsa, flekkenfűszer, késhegynyi őrölt bors.
Elkészítés: A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk, és tűzálló tál aljára fektetjük. Erre a meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül, majd-tűzdelt felével felfelé a combok. A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk. Csipetnyi őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük. A vajat a tetejére morzsoljuk, és a tálat lefedve, a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk. A legjobb hozzá a párolt vegyes zöldség.

2008.07.21. 20:23 Idézet
Lekváros gombóc mákkal
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg hajában főtt pityóka (burgonya, 10 dkg rétes liszt, 10 dkg búzadara, 1 csapot kávéskanál sütőpor, 1 tojás, kevés só, 4 dkg vaj (ha margarin akkor 6-6 dkg), szilvalekvár, 10dkg olvasztott vaj (margarin esetén 15-20%-al több), 10 dkg darált mák, 10-12 dkg porcukor.
A héjában főtt hámozott, megtört pityókát (krumpli-burgonya) langyosra hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a lisztet, darát, csipet sót, tojást, meg a 4 dkg vajat, és sima tésztává, jól nyújtható tésztává gyúrjuk. kinyúltjuk és négy szögekre vágjuk, lekvárt teszünk bele és gombócokat formálunk. Lobogó forró vízben 4-5 percig, kifőzzük. Kiszedve az olvasztott vajjal meglocsoljuk és megszórjuk az őrölt mákkal és porcukorral.

2008.07.21. 20:22 Idézet
Eredeti székely szelet
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók 4 személyre: 4 db (12dkg) sertéskaraj, só, őrölt bors, 4 nagy savanyított egész káposztalevél, fél dl étolaj, 15 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál rózsapaprika, 3 dl tejföl, 3 dl víz, 1 kávéskanál köménymag.
A sertéskarajból 12 dekás szeleteket vágunk, kissé megveregetjük, sózzuk, őrölt borssal enyhén meghintjük, majd mindegyiket savanyított káposztalevéllel külön-külön becsavarjuk a levelet egy-két fogvájóval rögzítjük. Kevés olajon vöröshagymát, egy gondolatnyi fokhagymát pirítunk, pirospaprikát adunk hozzá, elkeverjük és ráhelyezzük a becsavart szeleteket. Fedő alatt pároljuk, néhányszor tejföllel meglocsoljuk, vigyázunk, hogy le ne égjen. Negyedórával elkészülte előtt köménymaggal is ízesíthetjük. Köretként kínálhatunk röszti burgonyát, petrezselymes párolt rizst, vagy puliszkát.

2008.07.21. 20:20 Idézet
Tárkonyos pityókaleves
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 4 dkg hagyma, 8 dkg sárgarépa, 4 dkg fehérrépa, 1 db tojás, 2 dkg liszt, 1/2 dl tejföl, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 1 dkg só, 1/2 dl olaj, 0,2 dl ecet, 1/2 csomag tárkony.
A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát, sárgarépát és a fehérrépát olajban kissé megpároljuk, majd felöntjük 1,5 l vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk és készre főzzük. Beletesszük az apróra vágott tárkonyt és az ecetet. A tojást tányérban felverjük és belecsurgatjuk a kész levesbe. Tejfölt adunk hozzá.

2008.07.16. 19:33 Idézet

Pacal: /egy- másfél kiló pacallal/

A hófehérre tisztított pacalt, téglalap alakura vágom és felteszem főzni, az első levet 10 perc forrás után leöntöm. A másodikat befűszerezem, babérlevél, fokhagyma, szemes bors, só.

Amíg a pacal fő, 2 dundi első körömből, jó ragacskos, cuppanós paprikást főzök, sok vöröshagymával, köménymaggal, sűrű szafttal. Mikor készen van, a körmöket kicsontozom és feldarabolom csíkokra, visszateszem a szafthoz.

Mikor kész a pacal, kiveszem, kicsit hűtöm, majd felcsíkozom. Dinsztelt vöröshagymára teszem, összedinsztelem, fűszer paprikával megszóróm, kevés abalével felöntöm, mikor ez összeforrt, hozzáteszem a körömpaprikást és összefőzöm, mielőtt leveszem, egy csipet majorannát hozzákeverek. /Ez el is maradhat, ha valaki nem szereti az ízét/

Mi, pörkölt tarhonyával szoktuk fogyasztani.

Pörkölt tarhonya: 25 dg tarhonyát forró zsírba/olajba szórunk, addig pörköljük, ameddig szép barna színt kap, akkor levesszük egy pillanatra, hozzáteszünk egy jó, nagy csipet köménymagot, egy fél mokkáskanál paprikakrémet/pirosaranyat, és fel engedjük egy bögre vízzel, sózzuk, fedő alatt keverés mellett. Mikor már majdnem kész van, el lehet a gázt zárni, fedő alatt készre puhul.


2008.07.16. 19:31 Idézet

SZALONTÜDŐ /pájsli/

A tüdőt és a szívet két, három vízben, pár percig forralom, majd a negyedik vízben tovább főzöm, ez már szép tiszta lé lesz. Fűszerezem a főzőlét: só, bors, fokhagyma, babérlevél, rozmaring.

Mikor a tüdő és a szív megfőtt, kihűtöm. Feldarabolom, szép egyenletes csíkokra. A főzőlevet elteszem.Egy nagy fej, apróra vágott vöröshagymát megdinsztelek, sóval, borssal, ízesítem, ráteszem a feldarabolt szívet és tüdőt, összedinsztelem vele, majd pici abalével felöntöm.10 dk cukrot barnára pirítok, a fűszeres főző lével felengedem. Barna rántást készítek, amihez hozzákeverek 1 kanál mustárt, és a hideg karamellás főzőlével felengedem, ráöntöm a húsra, egy kis citromot villával, végig „szántok”, majd kettévágva hozzá dobjuk, pár percig, szerecsendiót reszelünk bele, pár percig kiforraljuk. A citromot kivesszük, jól kinyomjuk, a kinyomott lét visszaöntjük. Ha nem elég a citrom levének a savanyítása, lehet bele tenni ecetet, tárkonyos, vagy más ízesítésű ecetet. Tejföllel tovább ízesíthető, vágott snidlinggel díszíthető. Zsemlegombóccal kínálom!


2008.07.10. 21:46 Idézet

 

Rizssaláta

 

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg hosszú szemű rizs, 4 közepes paradicsom, 25 dkg csiperkegomba, 7 dkg fekete olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál tejföl, 4 evőkanál majonéz, 1,5 dl joghurt, 3 evőkanál ketchup, ½ citrom leve, ½ csokor petrezselyemzöld, ½ csokor metélőhagyma, só, fehér bors

 

 

A rizst forrásban lévő, sós vízben, fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig pároljuk. A paradicsomokat gömbölyűbb felükön késsel keresztben bevágjuk. Forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd a húsát cikkekre vágjuk. Az olajbogyót lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A megtisztított, megmosott gombát vékonyan felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk. A zöldfűszereket megmossuk, lerázzuk, majd felaprítjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, a joghurttal és a ketchuppal. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. A rizst összevegyítjük a gombával, a paradicsommal és az olajbogyóval. Összekeverjük 4 evőkanál majonézmártással, majd legalább 20 percig érleljük. Szükség esetén ismételten ízesítjük. Reszelt juhsajttal meghintve is tálalhatjuk. A maradék-mártást külön kínáljuk hozzá.


2008.07.10. 21:43 Idézet

 

Rakott padlizsán

Hozzávalók 4 személyre: 4 db nagy padlizsán, 60 dkg darált sertéshús, 2-3 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, só, bors, csombor, piros paprika, olaj. Az öntethez: 1 l besamel, 4 db tojás

Elkészítése: A vékonyan meghámozott padlizsánokat 0,5 cm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk és hagyjuk, hogy a kesernyés levét kieressze. Ezután papírtörölközővel leitatjuk a szeleteket, és forró olajban megfonnyasztjuk. Egy lábasban apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a darálthúst, együtt pirítjuk őket , majd megsózzuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a borsot, a csombort, a piros paprikát. Előveszünk egy nagy tepsit , belehelyezzük a padlizsán felét, a tetejére rátesszük a húst amelyet beborítunk a maradék padlizsánnal. Ennek a tetejére ráhalmozzuk a paradicsom karikákat. Amíg elkészítjük a besamelt, 15 percig sütjük. A besamelt és a tojásokat jól kikeverjük és ráöntjük a musszakára. Ezután visszatesszük a muszakát a sütőbe, és addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Kockákra vágva tálaljuk.

2008.07.04. 12:55 Idézet

 

Amur töltve

Hozzávalók: 4 szelet ponty vagy amur, 1 pohár fehérbor,  10 deka gomba,  só,  bors, 1 kis fej hagyma,  5 deka vaj,  1 kk kapor.

Elkészítés:

A halszeleteket meglocsoljuk 2 ek borral, megsózzuk, borsozzuk, és egy fél órát állni hagyjuk, majd rátesszük a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát és a vékony karikára vágott hagymát. Felgöngyöljük, fogpiszkálóval átszúrjuk, és a tekercseket kivajazott tűzálló tálba rakjuk. Ráöntjük a maradék bort, és a sütőben, lefedve, 15 percig párlójuk. Tálalás elüt a tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és a finomra vágott kaporral hintjük meg.

2008.06.29. 21:33 Idézet

Szép idő, kellemes nap. Ma ezt csináltunk:

Grillezett halfilé dinnyével

Előkészítési idő: 70 perc + 30 perc grill előkészítés
Hozzávalók: 1 sárgadinnye (kb.1 kg) -a pácléhez: 1 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál currypor, 4 evőkanál apróra vágott, friss vagy feleannyi szárított bazsalikom, -a burgonyakörethez: 2 nagy édesburgonya vagy hagyományos burgonya, 1 mokkáskanál olívaolaj 1 kiskanál finomított só, - a halhoz: 4 szelet (kb. 80 dkg) szálkamentes, ten¬geri halfilé, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj, 1/3 kiskanál só, őrölt bors, - a tálaláshoz: 1 mokkáskanál bazsalikom

A dinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, két centis kockákra vágjuk. A pácléhez valókat összekeverjük. A dinnyekockákat beleforgatjuk és a hűtőszekrénybe tesszük. A burgonyát jól megmossuk és héjával együtt fél centi vastag, ferde szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát bekenjük, és grillrácson parázs fölött vagy a sütőben, oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük, majd megsózzuk. A halszeleteket szárazra töröljük, a citromlével és az olajjal megkenjük, majd oldalanként 3-3 percig grillezzük, ezután a sóval és a borssal fűszerezzük. A dinnyével és a burgonyával váltakozva, a bazsalikommal megszórva rakjuk tálra.

Vacsorára (mert a grillt nem tisztítotuk ki, inkább fürcsi volt!)

Mustáros rostélyos

Előkészítési idő: 70 perc + 30 perc grill előkészítés
Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott rostélyos, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint; finomított só, őrölt fekete bors, Worcester-mártás
A kicsontozott és érlelt rostélyost megmossuk; konyharuhával szárazra töröljük és eltávolítjuk róla a faggyús részeket. Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, megcsöpögtetjük Worcester-mártással, megkenjük mustárral és olajjal, majd hűvös helyen állni hagyjuk. Az előkészített szeleteket rárakjuk az előmelegített rostra, és mindkét oldalukat 5 percig sütjük. Az így megsütött szeleteket tálra rendezzük. Főtt zöldségekkel (sárgarépa, zöldborsó, zöldbab) kínálhatjuk, majd leöntjük olvasztott vajjal.

2008.06.28. 12:43 Idézet
Tésztába ejtett szeder
Hozzávalók 10 szelet elkészítéséhez: 5 dkg vaj, 8 dkg kristálycukor, 12 dkg darált dió, 3 tojás, 2 dkg liszt, 50 dkg szeder
A vajat, kristálycukrot, darált diót és a 3 tojássárgáját simára keverjük. Utána belekeverjük a 3 tojás kemény habbá vert fehérjét, amelyet 1,5 evőkanál hideg vízzel együtt verünk fel. Vajazott, lisztezett tepsibe egyenletes elosztással beleöntjük, és a megtisztított, megmosott, lecsurgatott szederrel jól megszórjuk. Készre sütjük (220Cº-os sütőben felhúzatjuk, majd 5 perc múlva, 160Cº-ra levesszük és szárítjuk). Porcukorral meghintjük, szeleteljük és melegen tálaljuk. Tejes kakaó, meleg csokoládé mellé kiváló sütemény.

2008.06.28. 12:42 Idézet
Húsos-túrós lepény
 
Hozzávalók: a tésztához: 3 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 80 dkg liszt, 2 egész tojás, 1 dl húsleves (készülhet leveskockából is), 5 dkg vaj, só -töltelékhez: 60 dkg sertéshús, só, őrölt bors, oregánó, 50 dkg túró, 7 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 2 egész tojás
A húst kevés felhevített olajon megpirítjuk, sóval, őrölt borssal, oregánóval ízesítve. Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk, 2 evőkanál lisztet hozzákeverünk és ezt a kovászt langyos helyen, felfuttatjuk. Ezután a többi liszthez öntjük és az összes hozzávalóval együtt, jól bedagasztjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, és tepsi nagyságúvá nyújtjuk. A tepsit olajjal kikenjük és az egyik tésztalapot, beleigazítjuk. A túrót áttörjük majd három felé, osztjuk. Egyharmadát a tepsiben levő tésztalapra szórjuk majd a hús felét, rászórjuk. Ezután túró, a maradék hús, majd a megmaradt túró következik. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, az egészet a másik tésztalappal betakarjuk, széleit az ujjunkkal lenyomkodjuk. A tetejét a felvert tojásokkal megkenjük. Előmelegített sütőben a közepes lánggal sütjük. Rövid pihentetés után kockákra vágva tálaljuk. Tetejét, tálaláskor egy kevés tejfellel díszíthetjük.

2008.06.22. 15:21 Idézet
Gundelsaláta
40 dkg paradicsom, 6 nagy paprika, 15 dkg gomba, 15 dkg uborka, 20 dkg spárga (konzerv is lehet), 20 dkg zöldbab, két fej saláta, fél citrom, fél dl olaj, só, zeller fűszer só, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dl ketchup, őrölt bors, Worchestermártás.
A paprikát kicsumázzuk és nagyobb kockákra, a megmosott gombát pedig csíkokra vágjuk. Az olajban először a paprikát pároljuk meg, majd kiszedjük az olajból. Ezt követően megpároljuk benne a gombát. Közben sós vízben megfőzzük a zöldbabot és a spárgát, majd leöntjük és hidegre tesszük. A paradicsomokat egy habszedő kanállal forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A paprika és gomba párolólevébe belekeverjük a ketchupot, a sót, a zeller sót, a borsot, a Worchestermártást és a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd hozzákeverjük a paprikát, a gombát, a paradicsomot, a zöldbabot, a hámozott, karikákra vágott uborkát, valamint a megmosott, tépkedett salátaleveleket. Mindezeket lazán összekeverjük, egy tálba tesszük és spárgával díszítjük.

2008.06.22. 15:18 Idézet
Kolbászos parti falatka
Pirítós, szárazkolbász, vaj, csemegeuborka.
Az alapot megvajazzuk, a kolbászból hajszálvékony szeleteket vágunk és átfedéssel ráteszünk hármat az alapra. Réteszünk egy vékony szelet csemege uborkát és egy fogvájóval rátűzzük az alapra.

2008.06.18. 21:15 Idézet

Gombás-sárgarépás-kukoricás spagetti
Hozzávalók:

  • spagetti tészta
  • 30 dkg gomba
  • 3 sárgarépa
  • kukorica (konzerv)
  • 1 újhagyma
  • kb.2 dl tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors, bazsalikom, kakukkfű, reszelt sajt 

    A gombát és a répát tisztítsuk meg, a gombát szeleteljük fel, a sárgarépát és az újhagymát karikázzuk. 
    Olívaolajban lefedve pároljuk a zöldségeket, közben fűszerezzük, néha kevergessük.
    Közben a tésztát is főzzük meg.
    Ha a répa is megpuhult, (kb. 20 perc) tegyük hozzá a konzerv kukoricát, majd öt perces főzés után tejszínnel sűrítsük be.
    Tálaljuk a tésztát, rá a mártást, és szórjuk meg reszelt sajttal.

  • 2008.06.17. 10:47 Idézet

    Szezámmagos sajttal töltött pulykatekercsek

    Hozzávalók: 4db pulykaszelet, süthető sajt, 1dl tejföl, 2ek. szezámmag, 4 szál bazsalikom

    A pulykaszeleteket mossuk meg,itassuk fel a nedvességét,és verjük egyenletesre.Mindkét oldalát sózzuk,borsozzuk. Passzírozzuk szét vagy préseljük a sajtot majd keverjük el tejföllel szórjunk rá szezámmagot, és az összetépkedett bazsalikom leveleket A pulykaszeletek közepébe halmozzuk a sajtos masszát, készítsünk belőlük tekercseket, majd tűzzük fel fanyársakra. Alufólia grillező tálcán süssük a hústekercseket kb: 25percig forró grillen, közben többször forgassuk meg. Tálalásnál keresztbe vágjuk ketté.

    Paradicsom saláta isteni mellé!

    3-4 db paradicsom
    1 gerezd fokhagyma
    1/2 csom. petrezselyem
    pici só,bazsalikomlevél

    A megmosott paradicsomokat vékony karikákra vágom és egy nagyobb lapos tányérra teszem. A megtisztított fokhagymát a megmosott petrezselyemmel és a bazsalikomlevéllel  finomra - nagyon apróra - vágom és a kés hegyével a paradicsom-karikákra halmozom.


    Páááááá:  Zsuzsa



    [140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

     

    Bookmark and Share

     

    Levesek

     

    Köretek
     
    Húsos ételek
     
    Édességek
     
    Hidegkonyha
     
    Saláták
     
    Grill,nyárs,bogrács
     
    Hal és tengeri ételek
     
    Erdei és vad ételek
     
    Egytál ételek
     
    Ünnepi ételek
     
    Italok, koktélok
     
    Évszakok ételei
     
    Kenyerek,péksütemények
     
    Gyorsételek:reggelik és vacsorák
     
    Szervírozás, terítés
     
    Fogyókúra (evéssel)
     
    Gyógyítás étellel
     

     

    Praktikák

    Helyes étkezés

    Helyes étkezés

    Magyar étkezési kultúra

    A mesterség kialakulása

    Jótanácsok

     

    Konyhai szótár

     

     

     

    Design by

    Semilin Graphic

    Sztár szakácsok

    Híres szakácsok

     

    Add a starlaphoz

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Hőtérkép

    Hőtérkép

    Felhőkép

    Felhőkép

     

    Add to Google


    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77