Mit főztél ma? Írd ide
Saját receptjeid Ide írd!
Blog-olok
Próba
geolocation
Hozzávalók: 25 dkg shrimp (apró rák, konzerv vagy mirelit), 1 db egész tojás, 8-10 dkgfinomliszt, 1 citrom leve, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 mokkáskanáltörött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál konyak.
A rákokat a konzervdobozból kivéve jól lecsöpögtetjük és kicsit hagyjuk szikkadni. A levét összekeverjük a habosra felvert tojással, majd hozzáöntjük a citromlevet és a konyakot is. Sóval, borssal, citromhéjjal, valamint zúzottfokhagymával ízesítjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sima, tejföl sűrűségű tésztát kapjunk. A rákokat először lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és a 180 fokos olajban gyorsan (4-5 perc) megsütjük. Leszűrve, hagyjuk kihűlni. Salátával bélelt tálra rakjuk, és kevés konyakkal vagy ketchuppal ízesített tartármártásba mártogatva fogyasztjuk. (Ha netán mélyhűtött, nyers apró rákhoz jutnánk, akkor amúgy fagyosan mártsuk lisztbe, majd a tésztába, és azonnal süssük meg, hogy ne legyen ideje felengedni, mert értékes leve a felengedés során kárba veszne.)
Free clock
Praktikák
Helyes étkezés
Magyar étkezési kultúra
A mesterség kialakulása
Jótanácsok
Konyhai szótár
Design by
Sztár szakácsok
Híres szakácsok
Hőtérkép
Felhőkép