Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Hidegkonyha
Hidegkonyha : Aszpikkészítés

Aszpikkészítés

  2008.09.03. 08:39


Egy liter aszpikhoz szükséges: 4 db borjúláb, 25 dkg vegyes leveszöldség, 12 lap zselatin, 1 közepes fej vöröshagyma, 10 szem fekete bors, fél babérlevél, ˝dl borecet, 6 tojásfehérje, 1 dl paradicsomlé, fél citrom szűrt leve, 4 l víz.

Négy liter hideg vízben feltesszük anégy borjúlábat, amelyet előzőleg megtisztítottunk és több vízben leöblítettünk. Ha felforrott, megsózzuk és állandó forrás mellett 2 órán át főzzük anélkül, hogy bármit is kevernénk hozzá. Két óra múltán beletesszük a megtisztított zöldségeket, a hagymát, borsot, lefedjük és egy teljes óránát főzzük. Akkor a tűzről levesszük, leszűrjük és megtisztítjuk a zsírjától. Ezt követően habüstben habosra verünk 6 tojásfehérjét, hozzáadjuk a paradicsomlevet, egy dl vizet, a borecetet, a citrom szűrt levét és végül hozzáöntjük az aszpik leszűrt levét is. Jól elkeverjük, majd 12 lap zselatint adunk hozzá, melyet hideg vízben megáztattunk és leöblítettünk; és ezzel is elkeverjük és felfőzzük. Amíg az aszpik fel nem forr és a tojásfehérje nem túrósodik, addig állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Csendes forrással és álladó keverés mellett kb. egy órán át főzzük. Akkor egy edényre leves szűrőt teszünk s erre vízbe mártott etamint, vagy egyéb tiszta vászonruhát. Ezen szűrjük keresztül az aszpikot úgy, hogyha kb. a fele leszűrődött, a leszűrt aszpikot ismételten, de nagyon óvatosanvisszaöntjük a szűrőbeés azaszpikot egy másik tiszta edénybe szűrjük tovább. Így nagyon szép, átlátszó, üveges aszpikot készíthetünk. A szűrőruhára tapadó, tojásból képződött túró tisztítja a szép tisztára és fényesre az aszpikot. Ha kihűlt, tetszés szerint felhasználjuk, formába önthetjük vagy felvágásra előkészítjük. Húsok fényezésére, hidegtálak alá öntve, nagyon finoman megvágva –„spric” aszpiknak (nyomózsákba téve, díszíthetünk vele)- készíthetjük. Kellemes aranysárga színűnek kell lenni, és majdnem semleges ízűnek.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *