Görögsaláta bárányhússal és fehér babbal
2008.06.23. 14:22
Hozzávalók: 20 dkg nagy szemű fehér bab, 1 babérlevél, só, 30 dkg párolt báránycomb, 1 cső sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evőkanál borecet, frissen őrölt bors, 4 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom.
A babot bő hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk. Másnap leszűrjük, fazékba rakjuk és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a leöblített babérlevelet, felforraljuk, majd fedő alatt gyenge tűzön kb. 45 percig főzzük. Végül megsózzuk és hagyjuk kihűlni. A húst falatnyi darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk és apró darabokra vágjuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd nagyon vékony karikára szeleteljük. A paradicsomot megmossuk, és gerezdekre vágjuk. Az ecetet a sóval és a borssal salátástálban elkeverjük. Az olajat villával belekeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzva az öntethez adjuk. A salátához előkészített valamennyi hozzávalót összekeverjük a hússal és az öntettel. A salátát letakarva kb. 30 percig érleljük. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. A salátát a bazsalikommal megszórva tálaljuk.
|