Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Praktikák
Praktikák : Ha váratlan vendég jön..........?????

Ha váratlan vendég jön..........?????

  2009.08.30. 20:20


Gombás: a finomra vágott hagymát kevés zsíron meglankasztjuk, hozzáadjuk a nagyon vékonyra szelt gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, 5 percig puhítjuk, petrezselyemmel meghintjük, és nedvét elpárologtatjuk. Langyosan hozzákeverünk 1 egész tojást. Kihűlve a kenyérre halmozzuk, tetejére vékony szelet sajtot fektetünk és forró sütőben 5 percig sütjük.

Kapros-zöldséges: a húslevesben főtt zöldséget összedaraboljuk, tojássárgájával elkeverjük, kaporral, borssal fűszerezzük.
Sajtos: keményre vert tojáshabba tejfelt, sót és reszelt sajtot keverünk és kenyérre halmozva sütjük; a szeletek alá néhány szem köménymagot hintünk.
Szalámis: ugyanannyi párizsit, mint amennyi paprikás szalámit és sajtot ledarálunk, tejföllel összedolgozzuk, kicsit megsózva a kenyérre halmozzuk.
Tormás: sonkaszeletre reszelt tormát teszünk, lefedjük kemény tojással, vékony szelet sajttal.
 
 
Hozzájárulhat az összejövetel kedélyességéhez, ha fondue-partit szervezünk. A fondue (ejtsd: fondü) a francia olvasztani igéből származik. Európaszerte kedvelt eledele az összejöveteleknek. Fogyasztásának módja a mártogatás. Az ős-fondü ugyanis összeolvasztott különféle sajtok vagy sajtos mártások mártogatásából áll. Kell hozzá egy asztalközépre állítható spirituszfőző vagy elektromos főzőlap, valamilyen öblös réz vagy teflonedény és annyi hosszúszárú villa, ahányan részt vesznek a közös étkezésben.
A mártás hozzávalói 6 személyre: 20 deka trappista, 20 deka ementáli, 20 deka parmezánjellegű sajt reszelve. 1 gerezd fokhagyma, 2 pohárnyi fehérbor, ½ deci cseresznyepálinka, 2 evőkanál sima liszt, 2 evőkanál citromlé és kisebb „katonákra” vágott kenyér bőségesen. A tűzre kerülő edény belsejét a fokhagymával alaposan be kell dörzsölni. Ekkor beleöntjük a bort, s mikor az forrni kezd, akkor először az ementáli, olvadása után a trappista, végül a parmezánízű sajt kerül az edénybe. Hozzáöntjük a citromlevet is. Amikor a borban olvasztott sajt pöfögni kezd, hozzákeverjük a cseresznyepálinkában simára nedvesedett lisztet és percnyi rotyogtatás után megkezdődhet a villára szúrt kenyérdarabok megmártogatása a sajtmártásban. A sajtmártásos fondühöz fehérbor kívánkozik, de ha a vendégek sörre szavaznak, legyen sör a szomjoltó.
 
Készülhet a fondü húsból is. Ez esetben nagyon apróra vágott húsdarabokat dobunk a fokhagymával kikent, 2 deci olajat forrósító lábosba, hogy a húsdarabkák rögtön sülni kezdjenek. Vörösborban keverjünk el 1 evőkanál lisztet, sót, őrölt fehér borsot, és amikor a húsdarabkák már pirosra sültek, ezzel a habarékkal sűrítsük be a levét.
A fondü szerves tartozéka a tálkák sokaságára kikészített savanyúság, zöld és száraz fűszerféle, hogy a kimártott falatot ki-ki kedve szerint megforgathassa például az apróra vágott snidlingben vagy borsban.
 
 
„Ucsorára” várhatjuk a vendégeket hidegtálakkal is. Ennek hozzávalóit, egybesült húst, csirkét, tartáros salátákat ugyancsak előre el lehet készíteni és a vendégvárás délutánján már csak tálra rendezni.
 
Szólni kell a kisebb-nagyobb gyerekek megvendégeléséről. A kisebbeknél aszerint döntsünk a kínálnivalóról, hogy a „meghívottak” elég fegyelmezettnek ígérkeznek-e ahhoz, hogy asztalnál ülve fogyasszák az ennivalót vagy attól kell tartani, hogy közben felugrálva összemancsolják ruhácskájukat, a terítéket meg a bútort. Egy azonban biztos. Olyasmit kell kínálni, amitől se nem idegenkednek, se gyomorrontást nem kapnak a legfalánkabbak sem. E célra nagyon megfelel például a csöröge fánk.
 
 
De kerülhet az asztalra poharakba adagolt karamellkrém, melynek kikanalazása után szabad a játék. Legyen kéznél sok ropi, legyen hámozott, darabolt alma és egyéb rágcsálnivaló.
 
 
A kamaszkorú meghívottak benne vannak, hogy maguk készítsék el közösen a bőséges harapnivalót. Ez állhat maguk hámozta és sütötte rosejbniből, bevagdalt, tepsiben kérgesre sült virsliből, de akár nagy halom házi zsírral megkent, megsózott, megpaprikázott kenyérszelet halomból is. Legyen bőven üdítőital szomjuk csillapítására. A kamasz-buliknál az a legfontosabb, hogy a szülők ne sündörögjenek a gyerekek között, ne akarjanak minden áron maguk gondoskodni a siserehadról.
 
 
Nyitott kérdés, mivel kínáljuk a váratlan vendéget? Miután váratlanul érkezik, nem számíthat nagyobb szabású megvendégelésre. Esti órákban érkezve ugyan megkínálhatjuk kávéval, de fogadjuk el, ha késői időpontban már nem él vele; ne erőszakoskodjunk, hogy „csak igya nyugodtan”. Ha kiderül, hogy a váratlan látogató éhes lévén szívesen enne egy falatot, percek alatt süthetünk neki néhány friss palacsintát, amit megtölthetünk reszelt sajttal összekevert tejföllel és felgöngyölten, tűzálló tányérban, a töltelékkel megöntve a sütőben megrotyogtatunk. Készíthetünk neki tojást olasz módra úgy, hogy a kis tűzálló edényt kivajazzuk, a tojásokat beleütjük, kevés vajat teszünk rá és a tetejét tejföllel bevonjuk. Ha van otthon keményebb sajtunk, akkor tetejére sajtot reszelünk és így tesszük a begyújtott sütőbe addig, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik.
 
 
Akinél gyakrabban előfordul, hogy váratlanul toppan be valaki, mondván „csak beugrottam…”, azok jól teszik, ha bizonyos élelmiszereket, kész falatokat készleteznek otthon a „beeső” látogató megvendégelésére. Legyen otthon pudingporunk. Legyen tartós tejünk, különböző befőtt-konzervünk, mélyhűtőben tárolt kész fagylaltunk és kosárkákba, tálkákba asztalra rakható sós- és édes kekszünk. Legyen a mélyhűtőben alufóliába göngyölve egy zsemlecipó, amit sütőbe téve percek alatt friss, ropogósra lehet „varázsolni”. Legyen a háznál tojás és a kiszáradás ellen alufóliába göngyölt kolbász vagy szalámiféle; üveg csemege uborka és néhány üveg üdítőital.
Ha a váratlan vendég nem éri be a hevenyészett kínálással, magára vessen – ne érkezett volna váratlanul. A vázolt készültség minden esetben elejét veszi a kínos szabadkozásnak, hogy ’a világon semmi nincs itthon”.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen