Kukuccs! Itt vagyok! Sajna letelt a szabim, mától újra robotolok.
Hangulatomnak megfelelően indult a reggel, szakadt az eső...
Azt hittem, kicsit hűvösebb lesz, de majd' leolvadok a székről.
Bocsáss meg, hogy rég jártam Nálad, igyekszem gyakrabban jönni.
Csak párszáz levelet kell átolvasnom, melyek összegyűltek a szabi alatt:))
A portalgurun van sok friss, a galleryn még töröm a fejem.
Remélem jól telik neked a nyár, kívánok napsugaras, de kánikulamentes szép napokat!
Szeretettel
sajnos én nem tok ilyen izgalmas recepteket mint te !!!!de dicséret jár a honlapért mert naon szép és izléses lett!!!!További sokk sikert hozzá!!!Majd nézek vmi könnyü ételt mert láttam!!!!Pusy Reni
2008.06.25. 15:14
Rokfortos vitaminsaláta
Hozzávalók: 1 tojás, 1 zsenge karalábé, 1 nagy csokor retek, 200g kígyóuborka, 3-4 zsenge sárgarépa, 1 kis fej saláta, 1 ek tisztított tökmag, 4-5 szál petrezselyem Az öntethez: 100g érett márványsajt, 2 ek majonéz, 3dl joghurt, citrom leve, 1 ek méz, só, bors A tojást sós vízben, az újraforralástól számított pontosan 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve kihűtjük és meghámozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a salátát kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, A karalábét és a retket karikára, az uborkát és a sárgarépát hosszanti szeletekre gyaluljuk, azután kissé rézsútosan valamennyit vékony csíkokra-pálcikákra vágjuk. A tökmagot serpenyőbe szórjuk és zsiradék nélkül megpirítjuk. A legszebb salátalevelekkel kibélelünk egy nem túl mély tálat, a maradékot falatnyi darabkákra tépkedjük, majd a tál aljára szórjuk. Tetejére halmozzuk a zöldségeket, megszórjuk tökmaggal, finomra vágott petrezselyem felével, végül a kettévágott tojással és 1-2 szál tetszőleges zöldfűszerrel díszítjük. Az öntethez apróra-finomra morzsoljuk a márványsajtot, csinos tálkába tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, a citromlét, a mézet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és sima-bársonyos krémmé keverjük. A szépség kedvéért csak az asztalnál öntözzük meg vele a salátát Szerintem a méz helyett lehet édesítőt használni, a joghurt helyett inkább tejföl vagy tejszín, akár keverve. Ma ez lesz vacsora.
2008.06.25. 10:06
Fogyókúrás fagylalt
Hozzávalók:
25 dkg mirelit vegyes piros gyümölcs
2 evőkanál méz
3 dl joghurt
2 evőkanál cseresznyepálinka
A fagyasztott gyümölcsöket ne engedd fel, hanem fagyott állapotban tedd turmixgépbe. Hintsd meg a mézzel, locsold meg a pálinkával, és öntsd fel a joghurttal. Alaposan turmixold össze, és üvegkehelyben tálald. Azonnal fogyaszd, mert 10 perc után megolvad, ha mégsem fogy el minden adag, fagyaszd vissza.
Épp csak bekukkantok, szabin vagyok:)))
Tombol a kánikula, vigyázz nagyon magadra, igyál sokat!
Hűsítő simogatásom!