Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Húsos ételek
Húsos ételek : Csülök Pékné módra

Csülök Pékné módra

  2010.03.08. 18:43


Hozzávalók: 1 nagy hátsó vagy 2 kisebb, mellső csülök (kb. 2 kg), 4 evőkanál olvasztott zsír,1 evőkanál só, 1 kiskanál egész fekete bors, 1 vöröshagyma, 2 babérlevél, őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 1,5 kg burgonya, 30 dkg vöröshagyma , (friss, apró gyöngyhagyma), 2-3 szép nagy paprika,3-4 közepes, kemény paradicsom,1 csapott evőkanál só, 4 evőkanál olvasztott zsír

Elkészítés:
A csülköt jól megmossuk, az esetleg rajtamaradt szőrszálakat leperzseljük és lekaparjuk. Bőrét körös-körül rácshálósan bevagdaljuk. Megsózzuk, megszórjuk az őrölt borssal, bekenjük olvasztott zsírral, és tepsiben, forró, forró sütőben kissé megkapatjuk. Ezután 2 dl vizet és 2 dl fehérbort öntünk rá, a lét megfűszerezzük a megtisztított, elfelezett hagymával, a babérlevéllel és a fokhagymával. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödjük, és kis lángon 1,5-2 óra alatt szinte teljesen puhára pároljuk. Közben többször megforgatjuk, ha leve elfőtt, pótoljuk. Végül a lét elforraljuk róla, a borsszemeket és babérleveleket eltávolítjuk.
Eközben a megtisztított burgonyát hasábra, a hagymát nem túl vékony (5-8 mm) karikára vágjuk (a nagyobb gyöngyhagymákat 4 gerezdre, a kicsit egyben hagyjuk). A paprikát laskára vágjuk, a paradicsomot gerezdekre. A hagymát megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, közben párszor megkeverjük. Végül hozzátesszük a hasábra vágott krumplihoz, meglocsoljuk olvasztott zsírral, és jól összekeverjük. (Bevallom, először kicsit félve tettem bele a paprikát-paradicsomot a tepsi egyik sarkába, hátha elrontom vele ezt a nagyszerű ételt, de félelmeim nem igazolódtak, csak a bátorság, mely beletétette velem e zöldségeket; a paprika és paradicsom nem lecsóvá alakult, hanem csodálatos, üdítő harmóniát alkotott az eredeti ízekkel és illatokkal, színeiben is hozzájárult e pompás étel magyaros jellegének kiemeléséhez.
A krumplis zöldségeket a csülkök köré halmozzuk, és sütőben, közepes lánggal kb. 1,5-2 órán át sütjük, míg a hús teljesen meg nem puhul. (Ez akkor következik be, ha a csontját meg tudjuk benne forgatni.) Sütés közben a húst többször megforgatjuk, a köretet óvatosan megkevergetjük, az egészet szorgosan locsolgatjuk a levével. Akkor jó, ha a hús megpirul, a bőre ropogós-piros lesz, és a krumpli meg a hagyma is finom, pirospozsgás. Nagyon el lehet szúrni az ételt, ha nem tölti ki az idejét a sütőben, vagy ha letakarva sütjük. Sokszor kell keverni és locsolni, ez a titok nyitja. Ha a csülök bőre nem ropogós, és nem omlik szét kis nyomásra is a szánkban, hiába töltöttük az időt, hiába költöttük a pénzt.
Tálaláshoz a csontot a húsból kihúzzuk(én legutóbb kicsontozott csülköt vásároltam), a húst fölszeleteljük, a vele sült hagymás burgonyával és markáns ízű savanyúsággal (almapaprika, savanyú dinnye, ecetes vagy kovászos uborka) tálaljuk. Oldalast is befűszereztem és a csülökkel együtt sütöttem.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.