Krumplis párna
2010.02.09. 16:39
Hozzávalók: 5 db. közepes burgonya, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 50 g vaj, só, bors, fűszerpaprika, 2 ek aprított zöldpetrezselyem, liszt amennyit felvesz (nekem kb. 35-40 dkg körül volt), olaj a sütéshez.
A krumplit héjában megfőzzük, amikor kihűl meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sajtot és fűszerezzük, majd végül annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jól összeálljon. Vastagon lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és derelyevágóval kis kockákra vágjuk. Forró olajban megsütjük, úgy hogy mindkét oldala szép piros ropogós legyen. Fokhagymás feta szósszal fogyasztottuk, de bármilyen más mártogatóssal finom.
Finom, ropogós párnácskák. A párnácskákról az olajat papírtörlővel fel kell itatni és még melegen érdemes elfogyasztani.
|