Habkarika (Karácsonyra)
2009.12.19. 16:57
Hozzávalók:4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor, színes és fekete szóró cukor.
A sütőt 50 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fele porcukrot 80 ml vízzel odatesszük főni, néha megkeverjük. Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva. A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta, és sűrű, folyós lesz. Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez, és - már gőz fölött - tovább verjük, amíg borotvahab keménységű lesz. Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk a sütőlemezre, a tetejüket megszórjuk a szóró cukorral. Ekkor betesszük a sütőbe, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, és 50 fokon szárítjuk 2 órán át. Ekkor elzárjuk, a sütőben hagyjuk kihűlni.
|