Karácsonyi bor-krémleves (Karácsonyra)
2009.12.11. 20:03
Hozzávalók: 4 db szegfűszeg,őrölt fahéj, 1/2 citrom, 400 ml tokaji édes szamorodni, 120 g cukor, 8 db tojássárgája, 400 ml tejszín.
800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és beforraljuk. Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Majd a leveshez adjuk és állandó keverés közben még egyszer felforraljuk. A tűzről levesszük, és ugyancsak állandó keverés közben hozzáadjuk a 300 ml tejszínnel elkevert maradék tojássárgájákat. A kihűlt levest hűtőbe tesszük. Tálaláskor a maradék tejszínből vert tejszínhabbal díszítjük, és meghintjük leheletnyi őrölt fahéjjal.
|