Ünnepi ételek : Gesztenye-krémleves rumos mazsolával (Karácsonyra) |
Gesztenye-krémleves rumos mazsolával (Karácsonyra)
2009.12.11. 19:58
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum, 25 dkg édes gesztenyepüré, 8 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál juharszirup vagy méz.
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülő mixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel "pettyegetve" kínáljuk akár melegen, akár jégbe hűtve.
|