Köretek : Zöldfenyő burgonya (KÉPPEL) |
Zöldfenyő burgonya (KÉPPEL)
2009.12.05. 11:06
Burgonya, pesto, tejföl.
A burgonyát féjában megfőzöm, hűlni hagyom, meghámozom és vastag szeletekre vágom. A nagyobb szép szeletekből fenyőfákat szúrok ki. A pestot fele fele arányban elkeverem a tejföllel és a burgonyákra kenem. Az így kapott "díszítőmodult" halételek, sültek, köretek, saláták, hidegtálak, tányérszélek díszítésére használom.
Pesto 1.
2 csomó bazsalikom, 10 dkg piniamag, 5 dkg juhsajt, 12-15 fokhagymagerezd, "extra vergine" olivaolaj.
A bazsalikomot a juhsajttal, a fenyőmaggal és a fokhagymával egy mozsárban durván összetöröm. Az egészet egy tálba teszem és az olivaolajjal kásaszerű pasztává keverem
|