Levesek : Gazdag burgonyaleves brokkolival (KÉPPEL) |
Gazdag burgonyaleves brokkolival (KÉPPEL)
2009.11.26. 12:24
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, kicsire darabolva, étolajspray, 2 fej hagyma, finomra vágva, 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva, 2 teáskanálnyi őrölt római kömény, 1 teáskanálnyi őrölt koriander, 75 dkg burgonya, kockákra vágva, 2 kisebb csirkehúsleves-kocka, 3,75 dl zsírszegény tej, 3 evőkanálnyi finomra vágott friss koriander.
Vékonyan fújjuk be egy nagyobb nyeles serpenyő alját étolajjal, majd közepes lángon melegítve adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Öntsünk hozzá egy evőkanálnyi vizet, hogy le ne ragadjon. Fedjük be, és időnként megkeverve, alacsony hőmérsékleten főzzük 5 percig, illetve amíg a hagyma megpuhul, és világos aranyszínűvé válik. Fűszerezzük az őrölt köménnyel és korianderrel, majd főzzük még 2 percig. Adjuk hozzá a burgonyát és a brokkolit, jól keverjük össze, majd tegyük bele a húsleveskockákat, és öntsük fel egy liter vízzel. Lassan forraljuk fel, majd fedjük le, és 20 percig alacsony lángon főzzük, illetve amíg a zöldségek megpuhulnak. Hagyjuk kissé kihűlni. Turmixoljuk simára a levest adagokként. Helyezzük vissza az edénybe, és keverjük hozzá a tejet. Melegítsük fel újra, de vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Keverjük bele a finomra vágott koriandert, és gazdagon fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval.
|