Csirkés-kukoricás krokettek (KÉPPEL)
2009.11.26. 12:14
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg burgonya meghámozva, feldarabolva, 2 tojássárgája, 2 evőkanálnyi tejszín, 2x13 dkg kukorica-konzerv, leszűrve, leöblítve, 25 dkg apróra vágott, főtt csirkehús, 1/4 csészényi apróra vágott, friss petrezselyem, 1 csirkehúsleves-kocka, finomliszt, 2 tojás, felverve, 15 dkg zsemlemorzsa, növényi olaj, a sütéshez.
Főzzük, vagy pároljuk a burgonyát puhára. Szűrjük le. Törjük össze, egészen krémesre. Keverjük hozzá a tojássárgáját, a tejszínt, a csirkehúst, a petrezselymet és az összemorzsolt csirkehúsleves-kockát. Fedjük le, és tegyük hűtőbe, 30 percre. Formázzunk egynegyed csészényi keveréket krokett alakúra. Forgassuk meg finomlisztben, rázzuk le róla a felesleget. Mártsuk meg a felvert tojásban, és forgassuk meg a zsemlemorzsában. Fedjük le, és tegyük hűtőbe, 30 percre. Melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, és adagonként süssük a kroketteket aranybarnára. A felesleges zsiradékot itassuk fel papírtörlővel vagy szalvétával.
|