Pisztráng Kárpáti-módra (KÉPPEL)
2009.11.17. 21:47
Hozzávalók: 5 db kb 35 dekás pisztráng, 20 dkg rákfarok (vagy koktélgarnéla), 2 dkg só, 1 csokor zöldpetrezselyem, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 csomó kapor, 20 dkg gomba, 2 dl tejszín.
Enyhén sós vízben megpárolom a kibelezett pisztrángokat. Vajban megpárolom a kis kockákra vágott gombát, sózom, megszórom liszttel és rövid ideig pirítom, majd felöntöm fél liternyi pisztráng-főzőlével. Hozzáadom a megvágott kaprot és citromlével ízesítem. Miután felforrt, hozzáadom a rákhúst, valamint a tejszínt és újra felforralom. Ezután a halakat óvatosan kiveszem a vízből, egy késsel óvatosan lehúzom a bőrt (a fejrész kivételével), majd a halakat ismét visszateszem a lébe. Ezt a tálalás előtt újra felmelegítem, a halakat kiveszem a léből, lecsepegtetem és egy tálra teszem. nyakon öntöm a forró Kárpáti-mártással úgy, hogy a fejrész szabadon maradjon.
|