Saláták : Mediterrán szalagtésztasaláta (KÉPPEL) |
Mediterrán szalagtésztasaláta (KÉPPEL)
2009.11.17. 21:20
Hozzávak: 10 dkg szalagtészta, 4 dkg főtt garnéla, 3 dkg szárított paradicsom, 2-2 ek fekete és zöld olajbogyó, 3 ek olívaolaj, 1 ek metélőhagyma (vágott), 2 ek balzsamecet, só, bors, cukor.
A szalagtésztát "al dente", azaz fog keményre főzöm, hideg vízzel leöblítem és hűlni hagyom. Az olívaolajból, a balzsamecetből, sóból, borsból, kevés cukorból és a metélőhagyma csövecskékből egy öntetet keverek. A paradicsomot csíkokra vágom. Lazán átkeverem a tésztát a paradicsommal, a garnélával és az olajbogyókkal, majd nyakon öntöm az öntettel.
|