Brókersaláta (KÉPPEL)
2009.11.17. 21:08
Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhűtött), 4 kemény tojás, 1,5 dl olívaolaj (extraszűz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen őrölt feketebors.
Az olajat, ecetet, sót és a borsot vinaigrette mártássá keverem. A brokkoli rózsákat sós vízben "ropogósra" főzöm (10 perc) és lecsepegtetem. Sós vízben megfőzöm a gombafejeket (15 perc) és lecsepegtetem. A kukoricacsöveket lecsepegtetem. A paradicsomot megmosom és felszelem. Egy salátástálban összekeverem az összes hozzávalót és nyakon öntöm a vinaigretteöntettel. Tojás negyedekkel díszítem és jól behűtve tálalom.
|