Wellington pulykamell (KÉPPEL)
2009.11.14. 21:37
Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.
A pulykamellet megformázom, besózom, megszórom borssal és bazsalikomlevéllel, majd félórai állást követően egy kiolajozott (2 ek) tepsibe teszem. fél dl vizet aláöntve letakarom alufóliával és előmelegített sütőbe (180 fok) teszem. Fél óra letelte után leveszem a fóliát és a levével időnként meglocsolva pirosra sütöm. A tepsiből kivéve félreteszem. 3 milliméteresre sodrom a leveles tésztát és a közepén elterítek egy kanálnyi gombapépet. Erre teszem a kihűlt pulykamellet, felületét bekenem a maradék gombapéppel és ráhajtom a tésztát. Kiolajozott tepsibe teszem, villával megszúrkálom a tetejét (a gőznek valahol távoznia kell) és bekenem felvert tojással. Előmelegített forró sütőben a tészta szép piros színéig sütöm.
|