Töltött csirke
2009.11.14. 21:33
Hozzávalók: 1 csirke, 2 zsemle, 2-3 elkapart csirkemáj, 1 tojás, egy közepes fej hagyma, egy + három kanál kacsazsír, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 csokor apróra vágott petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika.
A zsemléket vízben beáztatom, majd jól kifacsarom. A hagymát apróra vágom és megpirítom a zsíron. A villával szétnyomkodott zsemléket összekeverem többi hozzávalóval, sózom, borsozom és késhegynyi paprikát teszek bele. A csirkének a combja és mellehúsa bőre alá töltöm a tölteléket, majd egyenletesen elnyomkodom. Bevarrom, vagy megtűzöm (ez akár el is maradhat), kívül-belül sózom és tepsibe teszem. Leöntöm három kanál olvasztott zsírral és kevés vizet öntök alá. Letakarom alufóliával és a forró sütőbe tolom. 15 perc után leszedem a fóliát és a pecsenyezsírral időnként megöntözve szép pirosra sütöm.
|