Borjúdió Kedvessy módra
2009.11.14. 21:13
Hozzávalók: 5 szelet 16 dekás borjúdió, 5 szelet 3-4 dekás libamáj, 5 szelet 3-4 dekás borjúvese, 5 dkg liszt, 5 nagy fej gomba, 3 dkg só, 10 dkg margarin, 10 dkg zsír, 10 dkg hagyma, 5 g paprika, 2 dkg paradicsompüré, 40 dkg sertés-, vagy borjúcsont, 1 csomó kapor, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín.
A zsírból, hagymából, csontból és paradicsompüréből pörköltszaftot készítek (lásd: Bélszínfilé Budapest módra). Felforralom az átszűrt szaftot és belekeverem a tejfölt, a tejszínt, a kaprot és felfőzés után melegen tartom. A húsokat sózom, a libamájat és a borjúvesét lisztbe forgatom és az egészet a gombafejekkel együtt a margarinban megsütöm. A sztékeket egy tálra helyezem, egy-egy vese-, és libamájszeletet helyezek, a tetejére gombafej kerül. Megöntözöm a kapros-paprikás mártással.
|