Bélszínfilé (Tournedos) Budapest módra
2009.11.14. 21:08
Hozzávalók: 10 szelet 8 dekás bélszínfilé, 30-40 dkg sertés- vagy marhacsont, 15 dkg zsír, 2 dkg só, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg libamáj, 15 dkg gomba, 20 dkg hagyma, 1 g fűszerpaprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 5 g fokhagyma, 10 dkg zöldborsó (konzerv).
5 dkg zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, felöntöm 3 dl vízzel és enyhén sózom. Mikor felforrt, hozzáadom a felaprított csontot, 30 - 35 percig kis lángon főzöm, Miközben többször megkeverem. Kiveszem a csontokat, a jó sűrű pörköltszaftot egy szitán áttöröm. Eközben kiolvasztok kis kockákra vágott füstölt szalonnát. Hozzáadom a megmosott és kockákra vágott gombát, 2 - 3 percig barnítom, utána hozzáadom a felkockázott libamájat és a zöldpaprikát is. További 3-4 percig párolom, hozzáöntöm a pörköltszaftot és összeforralom. A formázott filészeleteket sózom, forró zsírban rövid ideig sütöm, hogy rózsaszín magja maradjon. Egy tálra teszem, leöntöm a forró Budapest raguval, forró, lecsepegtetett borsóval fedem le.
|