Köretek : Füstölt sajtos burgonyakrokett |
Füstölt sajtos burgonyakrokett
2009.11.11. 16:50
Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál reszelt parmezán, 2 db tojás, 10 dkg füstölt sajt, só, őrölt bors, olaj.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, és még melegen burgonyanyomón áttörjük. Belekeverünk 1 evőkanál lisztet, a reszelt parmezánt és a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, és hagyjuk kihűlni. A masszából - vizes kézzel - kis kroketteket formázunk, és mindegyik közepébe egy kis kocka füstölt sajtot nyomunk. A kroketteket lisztbe, majd a tojások kissé felvert fehérjéjébe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranysárgára sütjük, forrón tálaljuk.
|