A 3 legfinomabb vértisztító recept
2009.11.11. 16:19
A véredben felhalmozódhatnak olyan anyagok, amelyek meggátolhatják a vérsejtek természetes működését, ez pedig különböző betegségekhez vezethet. A szervezetben a természetes salakanyagok mellett rengeteg, az ételek tartósítószereiből és egyéb mesterséges adalékanyagaiból származó méreganyag gyűlik fel, amelyeket nagyon nehezen bont le.
A mostanában oly sokat emlegetett elsavasodás rengeteg gyakori betegség hátterében állhat: mindennapos panaszaid, melyeket már magad is annyiszor mondasz el egy nap, hogy nem tudsz róluk megfeledkezni, az elhízás, a rossz közérzet, a fáradékonyság, levertség, a narancsbőr, a köröm és a haj megkopása, allergiák, magas vérnyomás – és még hosszan sorolhatnánk. A savasodás pedig a vérben kezdődik, így a vérben is előzhető meg. A spárga, a paradicsom és a hagymafélék minden egyéb gyógyhatásukkal együtt a vért is tisztítják.
Rakott spárga
Hozzávalók:
•fél kg spárga
•20 dkg füstölt sonka
•20 dkg sajt
•3 tojás
•egy pohár tejföl
•só, bors
Elkészítése: a spárgát tisztítsd meg, távolítsd el róla a kemény részeket, és vágd fel 3 centis darabokra. Sós vízben főzd félpuhára. Amíg fő, vajazz ki egy tűzálló tálat. A megfőtt spárgát szórd a tál aljába, rá pedig az apróra vágott füstölt sonkát. Keverd össze a reszelt sajtot a tejföllel, üsd bele és keverd hozzá a tojásokat, majd sózd és borsozd meg. Öntsd a spárgára a tejfölös keveréket, és told a forró sütőbe. Ha a teteje aranybarna, akkor már jó is.
Itáliai zöldséges paradicsomleves
Hozzávalók:
•1 szál sárgarépa
•2 zellerszár
•1 nagy vöröshagyma
•2 doboz konzerv hámozott paradicsom
•(vagy fél kg paradicsom hámozva)
•bazsalikom, só, bors
•olívaolaj
•reszelt sajt
Elkészítése: az apróra vágott hagymát párold üvegesre az olívaolajon, majd dobd utána a felkarikázott sárgarépát és az összevagdosott zellerszárat. Egy pici vízzel párold puhára őket, majd add hozzájuk a hámozott paradicsomot, sózd és borsozd meg. Öntsd fel őket annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Forrald fel a levest, majd dolgozd el botmixerrel. A végén ízesítsd a bazsalikommal. Ha nem elég sűrű, adj hozzá egy konzerv sűrített paradicsomot. Tálald forrón, reszelt sajttal.
Töltött hagyma
Hozzávalók:
•2 nagy fej vöröshagyma
•2 nagy fej lilahagyma
•4 szelet bacon
•4 szelet fehér kenyér
•5 evőkanál reszelt parmezán
•egy marék zöldfűszer
•só, bors
Elkészítése: a hagymákat hámozd meg, és vágd le a két végüket. Forró, sós vízben főzd őket pár percig. A hagymák belső magját vedd ki óvatosan úgy, hogy két-három réteg kívül épen megmaradjon. Tedd őket kiolajazott, hőálló tálakba. Az összemorzsolt kenyérbelet – kétkanálnyi kivételével – a fűszerrel, és hagymák belsejével turmixold össze. Serpenyőben pirítsd ropogósra a bacont, majd keverd hozzá a kenyeres egyveleghez a sajttal együtt. A töltelékkel töltsd meg az üres hagymákat, majd a félretett morzsával és a parmezánnal szórd meg. Forró sütőben süsd barnára, és tálald azonnal.
|