Mi lett az étkezési kultúránkkal
2009.11.11. 12:02
Sok háziasszonynak fel fogok tenni, olyan receptet, melyből a cukrászok dolgoznak. Gondolom sokan meg se fogják érteni, mivel a piskótához nem is szükséges sok anyag, csak egy bekevert kémiai alap. De sokszor élesztőtz sem használnak, mivel a különböző mester margarinok, már előre be vannak keverve. Nem is beszélve a literes tojásokról, mivel a cukrász recipékben nem darabra van megadva. A szárított tojásról, az előre elkészített kémiai édesítőkről ne is beszéljünk.
Nem véletlenek Kínában a megbetegedések. Minden szennyvíz a tengerbe ömlik, és onnan halásszák a "gyümölcsöket". Nem véletlen, hogy mindent, magas hőfokon sütnek, és rengeteg fokhagymát (fertőtlenít), erőspaprikát használnak. Kiegészítve eccettel, cukorral. De nézzük a mediterrán ételeket, ott az időjárás miatt, sok a bacillus, ezért használnak az időjárásnak megfelelő fűszerezést.
A Magyar népnek is megvolt az étkezési kultúrája, téli, tavaszi, nyári, őszi ételek. Sajnos, már ez is erősen átalakult, mióta a nagy haszon érdekében átalakították. Erősen érződik az átállás az immunrendszer változásában (egyre gyengébb). Most megint rájöttek, hogy a zsiradék hasznos (omega3), jobb sokszor mint az olaj. A hagyományos, téli vadételeket, alig lehet kapni, pedig csonterősítő, tele van ásványianyagokkal. A halfogyasztás is erősen csökkent, pedig télen igen fontos lenne, az ásványianyag tartalma, d-vitamin tartalma miatt. Összefoglalva, mindent kellene ennünk, mint régen, nem kifelejtve a legjobb húst, a lókolbászt, lópárizsit, melynek igen magas a vastartalma.
|