Camparikoktél
2009.11.08. 11:44
Hozzávalók személyenként: 3 cl campari, 2 cl vodka, pár csepp angostura, 1/2 db citrom héja, 2 teáskanál citromlé, 0,5 dl víz.
Elkészítés: Összekeverjük a camparit és a vodkát pár csepp angosturával. (Akik szeretik a koktélokat, azoknak talán nem újdonság az angostura, akik viszont még nem találkoztak vele, jó ha tudják, hogy ez egy kesernyés ízű, szesztartalmú eszencia, amelyet nagyon sok koktél ízesítéséhez használhatunk, de csak óvatosan, mert könnyen uralkodóvá válik az íze, tehát a "tolakodását" célszerű megfékezni!). Felforraljuk a vizet a citrom vékonyan lehámozott héjával, majd kiemeljük belőle és hozzáöntjük a két kávéskanál citromlevet, valamint az angosturával ízesített campari-vodka keveréket. Forrón tálaljuk.
|