Bajor torta
2009.11.08. 10:55
Hozzávalók: 25 dkg Rama Krémalap, 2 db kerek kakaós piskóta tortalap, 0,5 dl cseresznyepálinka vagy likőr, 12 dkg étcsokoládé, 1 üveg kimagozott meggybefőtt, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 15 dkg porcukor, 1/2 csomag habfixáló, 1 dkg kakaópor, 5 dl tejszín
A piskótát három lapra vágjuk és meglocsoljuk a likőrrel vagy pálinkával. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a levével megfőzzük a pudingport, majd lehűtjük. A langyos pudinghoz hozzáadjuk, a porcukorral kihabosított krémalapot, majd habverővel jól eldolgozzuk. A negyedét félretesszük a torta bevonásához. A tejszínt összekeverjük a habfixálóval, kemény habbá verjük, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A maradékhoz óvatosan hozzákeverjük a kakaóport. A pudingos krémmel megkenjük az alsó tortalapot és ráterítjük a meggy felét. Ráhelyezzük a második tortalapot, a kakaós habbal megkenjük, és a meggy másik felét belenyomkodjuk. A harmadik lapot ráterítjük, a félretett krémet habzsákba töltjük, bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A félretett tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.
|