Bajor narancsos krém
2009.11.08. 10:53
8 tojássárgáját 22 dkg porcukorral, 2 dkg zselatinnal, egy csomag vaníliás cukorral fehéredésig keverünk. Folyamatosan hozzákeverünk 7 dl tejet, egy főzőedényben felhevítjük, nem főzzük, mert kicsapódik a tojás. Állandó kevergetéssel lehűtjük, és hozzáadjuk 2 db narancs héját, egy narancsot apró kockákra vágva, és 3 evőkanál narancslikőrt. Kanállal lazán belekeverjük a 6 dl keményre felvert tejszínt. A desszertes gyűrű közepét belerakjuk, és beleöntjük a krémet, majd fél napra hűtőszekrényben tesszük. Ha megdermedt, a közepét kivesszük, narancskockákkal megtöltjük, és 1 csomag gyümölcskocsonyával felöntjük. A kis desszertes gyűrű tálcájával lezárjuk, és fogyasztásig hűtőszekrénybe rakjuk.
Tálaláskor lapos tálcára csúsztatjuk, vékony narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
|