Bajor gombapaprikás galuskával
2009.11.08. 10:49
Hozzávalók: 40-50 dkg sampinyon gomba, 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt, zacskós pörkölt por, Knorr, Maggi.
A galuskához: hagyományos nokedli-tészta alap, plusz 2-3 evőkanál búzadara, 1 csomag kapor, evőkanálnyi zsiradék.
Elkészítése: A gombáknak a szárát levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk. A pörkölt porból az ajánlás szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor megpuhult botmixerrel leturmixoljuk. Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk. Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás jellegét megkapja.
Hagyományos módon nokedli-tésztát készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk.
Forró tányérra ízlésesen tálaljuk a gombapaprikással.
|