Sörleves mézzel
2009.11.07. 20:21
Hozzávalók: 1,2 l barna sör, 0,5 dl méz, 4 g szegfűszeg, 4 g fahéj, 4 g kardamom, 10 g liszt, 1 dl tej, 1 db tojássárgája, 4 g gyömbérgyökér
Elkészítés: A tejet, a tojássárgáját 1 dl barna sört és a lisztet leveses tálba habverővel simára keverjük. A maradék barna sört a mézzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a kardámommal felforraljuk, majd állandó keverés közben az összekevert anyagokhoz adjuk. Vízfürdőbe állítjuk, és tálalásig gyakran megkeverjük. Tetejére frissen reszelt gyömbért szórunk, azonnal tálaljuk. A sörlevest változatosabbá tehetjük, ha tálaláskor előző nap beáztatott asztalt-gyümölcsöket, vagy ananászt adunk. Készíthetjük alkohol, és szénhidrátmentes sörből is.
|