Levesek : Vásárhelyi kötözött táskaleves csészében |
Vásárhelyi kötözött táskaleves csészében
2009.11.07. 20:11
Hozzávalók: A tésztához: 2 db tojás, liszt, só, frissen törött fekete bors, törött pirospaprika ízlés szerint A leveshez: 25 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 20 dkg pasztinák, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, zsír, törött pirospaprika
Elkészítése: A levesbetéthez a tojásból és lisztből, annyi vízzel, amennyit felvesz, gyenge rétestészta jellegű masszát készítünk, amit elnyújtunk, meglocsoljuk olvasztott zsírral, és pár cm széles, 6-7 cm hosszú szalagokat formázunk belőle, és masni formára alakítjuk. (Készíthetjük úgy is, hogy az elnyújtott tésztát olvasztott zsírral meglocsoljuk, frissen törött fekete borssal és törött pirospaprikával megszórjuk, szorosan feltekerjük 4-5 hajtással, majd elvágjuk, és kb. 8 cm hosszú darabokat vágunk bele, amit aztán megcsomózunk.) Sós vízben megfőzzük. A formázott zöldségekből levest készítünk, amit, ha kész van, "megsuhintunk": külön kis serpenyőben kevés zsíron paprikát pirítunk, amit a levesre öntünk.
Tálalás: leveses csészébe (ennek hiányában mélytányérba) merjük, egy kis darab petrezselyemmel díszíthetjük.
|