Spárgakrémleves
2009.11.07. 20:07
Hozzávalók: 50 dkg csont, 10 dkg vegyes zöldség, 50 dkg spárga, 6 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojássárgája,1 dl tejszín, 1 zsemle, só, cukor.
A csontból, a zöldségből erős csontlevest főzünk kb. 6 dl, leszűrjük, és ebben puhára főzzük az apróra vágott spárgát. Négy dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és berántjuk a levest. Szőrszitán átpasszírozzuk, majd visszatéve a tűzre, hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Utána ízesítjük. A zsemlét kis kockákra vádjuk, és aranysárgára pirítjuk a maradék vajban. Tálalás előtt a levesbe öntjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt, majd tálaláskor a pirított zsemlekockát. Forrón tálaljuk.
|