Tejfölös karottaleves
2009.11.07. 20:06
Hozzávalók: 2 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 diónyi vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál liszt, 1-1 teáskanál piros fűszerpaprika és majoránna, 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só.
A forró olajon megfuttatjuk a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet, és a tűzre visszatesszük. Belerakjuk a letisztított és felkarikázott karottát. Fedő alatt néhány percig pároljuk, közben megkeverjük. Ezután ráöntünk 8 dl vizet, beletesszük a húsleves kockákat, valamint a majoránnát, és felforraljuk. 10 percnyi főzés után a tejfölben simára kevert liszttel felöntjük, és kevergetve ismét felforraljuk. Ötpercnyi forralás után beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet és a kaprot, majd megsózzuk, megborsozzuk. Jól összekeverjük, de már nem forraljuk.
|