Sárgadinnye leves
2009.11.07. 20:05
Hozzávalók: 2 közepes sárgadinnye, 1 liter tej, 1 dl tejszín, porcukor, Őrölt fahéj, vaniliás cukor, citromlé, 2 evőkanál durvára vágott mandula.
A sárgadinnye külsejét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, és cikkcakkban kettévágjuk. A négy fél dinnye magvas belsejét kikaparjuk, a sárga belét pedig részben karalábévágóval, részben evőkanállal kikanalazzuk. A formás gömböcskékből félliternyit félreteszünk a többi dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, közben porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és néhány csepp citrommal ízesítjük. Turmixolás után belekeverjük a tejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába adagolva tálaljuk, és megszórjuk durvára vágott mandulával.
|