Levesek : Hideg padlizsán-krémleves |
Hideg padlizsán-krémleves
2009.11.07. 20:02
Hozzávalók: 60 dkg padlizsán, 4 dl tej, bors, 1 gerezd fokhagyma, citromfű, bazsalikom, fél citrom, 2 dl tejszín, 2 dl fehér bor.
A padlizsánt forró sütőben kb. 20 percig sütjük (rendszerint alufóliával becsomagolt vaslapon szoktam, körbe-körbe forgatva). Héját lehúzzuk, a tejjel összeturmixoljuk. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, finomra vágott citromfűvel, bazsalikommal, citromlével ízesítjük. (Ha éppen hiányos a zöld fűszerkészletem, akkor 1 késhegynyi Provance-i fűszerkeveréket adok hozzá helyettük.) A tejszínnel, borral finoman elkeverjük, langyosan csészékben tálaljuk. Tetejét finomra vágott citromfűvel, vagy reszelt citromhéjjal díszítjük.
|