Karalábégaluska leves
2009.11.07. 20:00
Friss pikáns ízű leves, amely gyorsan elkészül.Hozzávalók: 1 zsenge karalábé, 2 dl kefir, 1 tojás, 3-4 ek. finomliszt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 1 csapott ek. pirospaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tyúkhúsleves kocka, só, csipetnyi cukor
Elkészítés: A karalábét meghámozzuk, lemossuk, és az almareszelő durva fokán lereszeljük. A tojást a liszttel 2-3 ek. vízzel és reszelt karalábéval tésztává keverjük, majd sóval ízesítjük. A leveses fazékban üvegesre pirítjuk a finomra metélt vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva gyorsan belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal felöntjük 1 l vízzel, és beletesszük a húsleveskockákat. Felforraljuk, és 5 percig főzzük, majd a tésztamasszát mokkáskanállal beleszaggatjuk. Az újraforrás után még 10 percig főzzük. Közben a kefirt és finomra vágott petrezselyemzöldet összekeverjük, és a forrásban lévő levesbe öntjük. Ízlés szerint kevés cukorral ízesítjük és újra felforralva, néhány percnyi állás után tálaljuk.
|