Sajtos hagymaleves
2009.11.07. 19:58
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, só, törött bors, 2,5 dkg liszt, 1 zacskó reszelt natúr Pannónia sajt, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1,5 l víz
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a vajban megpároljuk, majd a liszttel beszórjuk, világosbarnára pirítjuk. Állandó keverés mellett a rántást vízzel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk. Tíz percig főzzük. A levest nagyon forrón tűzálló csészékbe merjük. Egy tojást felverünk, belekeverjük a reszelt sajtot. Mindegyik adag tetejére kis halmot rakunk a sajtos masszából. Ezután azonnal forró sütőbe tesszük a csészéket kb. 5 percre, hogy a sajtos massza aranyszínűre piruljon. Forrón tálaljuk.
|