Parmezános Hagymaleves
2009.11.07. 19:57
Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg reszelt parmezánsajt, 4 dkg vaj, 2 ek. liszt, 2 kifli, 1 dl tejfel, 2 húsleveskocka, mk. őrölt fehérbors, késhegynyi őrölt szerecsendió.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk, majd a vaj felén üvegesre pirítjuk. Ezután a liszttel megszórjuk, és addig hevítjük, míg habos nem lesz. Felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, fűszerezzük és felforraljuk. Ha már forr, takaréklángon 5 percig főzzük. Közben a kifliket vékony karikákra vágjuk, megkenjük a maradék vajjal, forró sütőben pirosra pirítjuk, majd rászórjuk a reszelt sajtot. A levest a tálba merjük, rátesszük a sajtos kiflikarikákat, befedjük és 10 perc múlva tálaljuk.
|