Petrezselyemleves
2009.11.07. 19:24
Hozzávalók: 1 csokor petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 marhahúsleves-kocka, 1 kis fej vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál finomliszt, 1 dl tejföl.
A megmosott petrezselyemgyökeret kicsit megkaparjuk, de nem hámozzuk le. Vékonyka karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra metéljük, majd a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, ezután azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet, és rátesszük a zöldségkarikákat. A tűzre visszarakva néhány percig pirítjuk. Hét dl vízzel felöntjük, beletesszük a húsleveskockákat, és befedve megfőzzük. Közben a tejfölt és a lisztet 1 dl levessel simára keverjük, majd behabarjuk a forrásban lévő levest, 5 percnyi főzés után belekeverjük a megmosott és nagyon apróra vágott petrezselyemzöldet, de már nem forraljuk. Befedve 10 percig hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.
|