Lestyánleves
2009.11.07. 19:23
Hozzávalók: 2 csokor friss lestyánlevél (piacokon kapható), 2 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl, 3 evőkanál korpás liszt, 1 evőkanál vegeta, 1 evőkanál olaj, 1 db tojás, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.
Egy púpozott teáskanálnyi lisztet simára keverünk a tejfölben és 2 dl vízben, majd fazékba öntjük. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ha már sűrű, felöntjük még 5 dl vízzel, beleszórjuk a vegetát, és megborsozzuk, majd 5 percig főzzük. Közben a megmaradt lisztet a felvert tojással, valamint az olajjal összekeverjük és megsózzuk. A forrásban lévő levesbe beleszaggatjuk a fentiekből készült galuskát, majd belekeverjük a megmosott és nagyon finomra összevagdalt lestyánzöldet.
|