Diós tyúkleves
2009.11.07. 19:13
Hozzávalók: 1/2 tyúk, 1 dl tejszín, 10 dkg darált dió 1 evőkanál citromlé, 1teáskanál liszt, ízlés szerint törött fehér bors és só, késhegynyi őrölt szerecsendió.
Elkészítés: A tyúkhúst feldarabolom, és két liter vízben fazékba készítem. Megsózom, beleszórom a szerecsendiót és felforralom. Habját leszedem, majd kis lángon puhára főzöm. Ha megfőtt, a levét finom szűrőn átszűröm. (A főtt húst tormamártással kínálom a leves után.) A levest kihűtöm, zsírját lekanalazom. (Ha előző nap készítem, akkor a fagyos zsír könnyűszerrel leszedhető.) A húslébe teszem a darált diót és a borsot, felforralom, majd a tejszínnel elkevert liszttel behabarom. Jól kiforralom, és leveses csészékben tálalom.
|