Levesek : Tejfölös malacaprólék leves |
Tejfölös malacaprólék leves
2009.11.07. 19:11
Hozzávalók: 80 dkg malacaprólék, fél dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 babérlevél, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, negyed citrom, pirospaprika, törött bors, só.
A malacaprólékot megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával és rátesszük az aprólékot. Sóval, törött borssal és babérlevéllel fűszerezzük. Kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezután megfelelő mennyiségű vízzel felengedjük, és felforraljuk. Rózsaszínűre pirított rántást készítünk, a levest besűrítjük és belekeverjük a tejfölt. Citromlével ízesítjük.
|