Töltöttkáposzta leves
2009.11.07. 19:05
Hozzávalók: Egy fej káposzta, 30 dkg darált hús, 5 dkg rizs, egy kevés kapor, 1 tojás
A káposzta leveleit leszedjük, a darált húst, a rizzsel, egy tojással ízlés szerint sóval, borssal összedolgozzuk, és ezzel töltjük meg a káposzta levelet. Hogy könnyebben megálljon, cérnával átkötjük a töltelékeket, hogy főzés közben ki ne főjön a hús. A káposzta többi felét apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Így vízzel főni tesszük, ízesítjük kaporral és sóval.
Körülbelül 40 percig főzzük, majd rántást készítünk rá. Ecettel és tejföllel ízesítjük.
Ui.: A cérnát ki lehet hagyni, ha a káposztát előre egy kicsit vízbe meglobaszuk, mert a levele megpuhul.
|