Gomba-erőleves
2009.11.07. 18:56
Hozzávalók: 40dkg gomba, 30dkg vörös marhacsont, 10 dkg. sárgarépa 10dkg fehérrépa, 2 csomó petrezselyemzöld, 1 tojásfehérje, 1 mk. paradicsompüré, só, egész bors, 2dkg vaj, 5dkg vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 2dl vörösbor.
Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, a négy legszebb, legfehérebb gombafejet félretesszük, a többit apróra vagdaljuk. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát karikára, a petrezselymet finomra vágjuk.
Elkészítés: A tojásfehérjéből félkemény habot verünk, kevés paradicsompürével kikeverjük, majd összegyúrjuk az apróra vagdalt gombával, petrezselyemmel. Felengedjük másfél liter hideg vízzel és 2dl. vörösborral. Beletesszük a csontokat, a zöldségeket, és sóval, borssal, fokhagymával ízesítve lassú tűzön kb. egy órán át, főzzük. Ezután finom szűrőn leszűrjük.
Közvetlenül a tálalás előtt a négy gombafejet vékony szeletekre vágjuk, kevés vajban megpirítjuk, majd a tűzforró gomba-erőleves betétjeként tálaljuk.
|