Bukta /lekváros/ (képpel)
2009.10.11. 21:32
Hozzávalók:
50 dkg liszt,csapott kk.só,2 dl tej,3 db tojás,7 dkg margarin,1/2 cs.élesztő,5 dkg p.cukor,20 dkg lekvár.
(túrót,mákot vagy almát is tehetünk bele tölteléknek)
Elkészítés:
Az élesztőből és a tejből kovászt készítünk,majd meghintjük liszttel.A lisztet picit megózzuk,majd hozzáadjuk a kovászt,a t.sárgájákat,az olvasztott margarint és jól összedolgozzuk a tésztát.(Ha a kezünktől és az edénytől könnyedén elválik a tészta,akkor jó!)Egyenletes melegben kb.30 percig kelesztjük,majd lisztezett deszkán kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk ki a tésztát.Hasábra,majd kockákra vágjuk fel.Betöltjük,majd feltekerjük a tésztát,kb.180-200 fokon,előmelegített sütőben sütjük.(Zsírozott vagy vajazott,liszttel meghintett tepsiben,vagy sütőpípírral bélelt tepsiben!)Mielőtt kisütnénk megkenjük a tetejét tojással.Porcukorral meghintjük a kisült buktákat.
|