Lepényhal leveles tésztában
2009.08.30. 22:51
Hozzávalók 4 személyre: 400 g mélyhűtött leveles tészta, 400 g filézett lepényhal, 1 citrom leve, 1 ek. aprított turbolya, 1 ek. Worchester- mártás, 1 ek. aprított tárkony, 1 fej hagyma, 4 ek. főzővaj, 240 g savanyú káposzta, 1 babérlevél, 8 szem bors, 3 szem borókabogyó, 1 ek. cukor, 100 ml fehérbor 1 tojássárgája.
A levelestésztát hagyjuk felengedni. A halat leöblítjük és felitatjuk róla a nedvességet, majd a citromléből, a turbolyából, a Worchester-ből és a tárkonyból kevert mártásban 30 percig pácoljuk. A megtisztított és apróra vágott hagymát megpároljuk a főzővajon. Apróra vágott savanyú káposztát a babérlevéllel , a szemes borssal, borókabogyóval, a cukorral és a borral a hagymához adjuk. 40 percig pároljuk, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A leveles tésztát kinyújtjuk, az egyik felére rákenjük a káposztát, rárakjuk a halat, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Körben lenyomkodjuk a tészta szélét, majd megkenjük tojássárgájával. A tésztabatyut sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük.
|