Fogolypecsenye
2009.08.30. 22:44
Hozzávalók 4 személyre: 2 db fogoly, 8 szelet kenyér, 50 g vaj, 300 ml fehérbor, 100 g gomba, 1 db sárgarépa, 1 szál póréhagyma, 30 g liszt, őrölt fehér bors, só.
A megtisztított madarak szárnyait eltávolítjuk, a fejet és a nyakat levágjuk, majd hideg vízben megmossuk. Serpenyőben, a forró vajon barnára pirítjuk, majd fazékba tesszük. A visszamaradt vajon megpirítjuk a megtisztított, vékonyra szelt gombát, a karikára vágott répát és hagymát, és a félretett nyakat. Amikor a zöldségek kezdenek pirulni, megszórjuk a liszttel. Leöntjük a vajat róla, majd sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort és 1 pohár forró vizet. Összeforraljuk, és ráöntjük a madarakra. Erős tűzön forrásig hevítjük, majd mérsékeljük a tűzet, és puhára pároljuk a madarakat. A foglyokat kivesszük, és melegen tartjuk A fazékban maradt zöldségeket a saját levükbe áttörjük, majd pár percig forraljuk. Átpaszirozzuk, leszűrjük, és újra felforraljuk. A mártást félretesszük, és melegen tartjuk. A madarakat négyfelé vágjuk, és vajjal megkent pirítóskenyérre helyezzük.Tepsire helyezzük,a húst és a kenyeret is bőven meglocsoljuk a mártással, és 10 percre forró sütőbe tesszük. Forrón tálaljuk. Bármilyen köretet adhatunk hozzá.
|