Rántott vadmalac borda
2009.08.30. 22:37
Hozzávalók 4 személyre: 1000 g vadmalac borda szeletben, 2 ek. enyhén csípős mustár, só, bors, 5 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej hagyma. A panírozáshoz: 50 g liszt, 2-3 tojás, 150 g zsemlemorzsa, reszelt citromhéj, 150 ml olaj a sütéshez; továbbá: 1/2 citrom karikáknak, 1/2 csomag petrezselyem, néhány paprikával vagy mandulával töltött olívabogyó.
A hússzeleteket gondosan megmossuk, lecsepegtetjük, szárazra töröljük, kissé kiverjük, megszórjuk törött borssal, sóval, vékonyan bekenjük mustárral. Minden szelet tetejére 1-2 vékonyszelet fokhagymát és hagymakarikát teszünk, a szeleteket egymásra púpozzuk - had érlelődjenek szép szorosan! - alufóliába csomagoljuk és 1 napig a hűtőben pihentetjük. Sütéskor kidobjuk a fokhagyma és hagymaszeleteket, lisztbe, felvert tojásba és reszelt citromhéjjal illatosított zsemlemorzsába forgatjuk, forró, bő olajban, közepes tűznél mindkét oldalán pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, előmelegített tálra tesszük, a hússzeleteket citromkarikával, petrezselyemlevéllel, töltött olívabogyóval díszítjük. Pirított burgonyát, burgonyapürét, vajas, párolt rizst, ecetes savanyúságot vagy befőttet, vegyes idénysalátát kínálunk mellé.
|